Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Totti končí v AS Rím: Je to pre mňa horšie ako smrť

Futbalový majster sveta z roku 2006 Francesco Totti skončil ako technický riaditeľ AS Rím. Bývalý útočník a dlhoročný kapitán tímu oznámil jeho rozhodnutie na dnešnej tlačovej konferencii, kde naviac vedenie klubu podrobil ostrej kritike.

17.06.2019 17:12
Francesco Totti Foto: ,
Sklamaný Fransesco Totti oznamuje na tlačovej konferencii svoju rezignáciu.
debata

Štyridsaťdvaročný Totti, ktorý celú hráčsku kariéru strávil v AS Rím a doviedol ho k zatiaľ poslednému titulu v roku 2001 odchádza sklamaný.

„Pre mňa je odchod ako smrť. Skôr je to ešte horšie, pretože Rím bol pre mňa druhým domovom. Vlastne prvým, pretože v Trigorii (tréningové centrum) som strávil viac času ako doma,“ vyhlásil.

Ako dôvod uviedol nezhody s vedením, pretože aj keď bol technickým riaditeľom, nebolo mu dovolené vstupovať do angažovania trénerov a hráčov.

„Nikdy som neriešil výplatu. Chcel som len byť technickým riaditeľom, pretože si myslím, že vzhľadom na skúsenosti by som v tom bol dobrý,“ uviedol Totti. „Technický riaditeľ predsa hovorí do toho, kto bude trénerom, nie? Ale čo som mohol robiť, keď všetko rozhodovali sami,“ dodal.

Totti sa s vedením AS nezhodol okrem iného na tom, kto by mal klub po odchode dočasného trénera Claudia Ranieriho trénovať. Totti preferoval Antonia Conteho, ale vedenie nakoniec uprednostnilo niekdajšieho kouča Šachtaru Doneck Paula Fonseca.

Legendárny Totti sa lúčil s Rímom Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Francesco Totti si naposledy užíva potlesk...

Nepáčilo sa mu ani to, že šéf klubu James Pallotta odmietol predĺžiť zmluvu inej klubovej ikone a kapitánovi Danielemu De Rossimu. „Už v septembri som im hovoril, že ak je to Danieleho posledná sezóna, tak nech mu to povedia hneď a nie ako mne dve kolá pred koncom,“ uviedol.

„Všetci hovorili: Áno, áno, premyslíme to, zvážime. Teraz do seba všetko zapadá. Od chvíle, kedy klub kúpili Američania, sa niektorí ľudia snažili vyhnať Rimanov z Ríma a nakoniec sa im to podarilo,“ zakončil Totti.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy a aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video (vysielané 27. 5. 2019)
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #AS Rím #Francesco Totti