Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stámilióny lietajú vzduchom. Real míňa viac ako v ére Ronalda

Sto miliónov do Londýna. Šesťdesiat do Frankfurtu. Po päťdesiat do Porta a Lyonu. Približne štyridsaťpäť do Sao Paula.

13.06.2019 12:25
Luka Jovič Foto: ,
Luka Jovič - jedna z nových tvárí v Reale Madrid.
debata

Z bankového účtu Realu Madrid odišli v uplynulých týždňoch ohromné sumy peňazí. Po sezóne, ktorú fanúšikovia i experti označujú za katastrofálnu, neváha najslávnejší futbalový klub planéty s posilňovaním kádra. Prestupový termín sa síce ešte len začal, no madridskí mecenáši na nové tváre minuli už viac ako 300 miliónov eur.

„Leto bude ešte veľmi dlhé. Preto je pravdepodobné, že Real sa s aktuálnymi nákupmi neuspokojí. Na Santiago Bernábeu sa pokúsi priviesť ďalšie tváre,“ píše denník Marca.

Španielsky gigant dosiaľ do tímu priviedol päticu hráčov – Edena Hazarda z Chelsea Londýn, Luku Joviča z Frankfurtu, Édera z FC Porto, Ferlanda Mendyho z Lyonu a Rodryga zo Santosu.

zväčšiť Ferland Mendy (vpravo) ešte v drese Lyonu. Foto: Reuters, Emmanuel Foudrot
Ferland Mendy Ferland Mendy (vpravo) ešte v drese Lyonu.

Na nákupy minul už 305 miliónov eur. Pre zaujímavosť – Real nerozhadzoval toľko peňazí ani v lete 2009, teda v čase, keď z Manchestru United kúpil hviezdneho Cristiana Ronalda. Účet Madridčanov sa vtedy zastavil na cifre 254 miliónov – napriek tomu, že do klubu pred desiatimi rokmi prišli (okrem Portugalčana) aj také mená, akými sú Karim Benzema, Kaká či Xabi Alonso.

Tohtoročný účet Realu môže byť ešte podstatne vyšší. Vedenie totiž stojí pred ďalšou výzvou – potrebuje úspešne zvládnuť náročnú operáciu s jednoznačným názvom: Paul Pogba.

zväčšiť Paul Pogba. Zahrá si v novej sezóne v drese Realu? Foto: Reuters, ANDREW YATES
Paul Pogba Paul Pogba. Zahrá si v novej sezóne v drese Realu?

„V Reale vedia, že za Francúza si môže Manchester United pýtať až 150 miliónov eur. Napriek tomu, že sa náklady na neho pokúsia znížiť, potrebujú akúsi protiváhu. Tú by mohli vytvoriť Gareth Bale či James Rodríguéz,“ uvažuje Marca.

Real sa pred štartom novej sezóny snaží napumpovať do ustarosteného mužstva dostatok kvality i novej energie.

Napokon, je pod tlakom. V minulej sezóne získal jedinú trofej (v podstate povinnú) – po triumfe na klubových majstrovstvách sveta. Absolútne však zlyhal v domácej súťaži, kde obsadil tretie miesto a na majstrovskú Barcelonu stratil priepastných devätnásť bodov.

Renomé si nenapravil ani v Lige majstrov, kde po troch rokoch kraľovania uvoľnil trón. Navyše, po senzačnej lekcii od Ajaxu Amsterdam priskoro – už v osemfinále.

Nové tváre by mali v Reale odštartovať novú éru – plnú víťazstiev a najmä trofejí. Aspoň tak si to predstavujú Zidane a spol.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Zinedine Zidane #Eden Hazard