Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V invalidnom vozíku na polícii. Môže byť Neymar ešte považovaný za vzor?

Horor. To je ostatných 12 mesiacov futbalovej hviezdy Neymara v piatich písmenkách.

08.06.2019 12:03
Neymar Foto: ,
Neymar prichádza na vypočúvanie na policajnej stanici.
debata (2)

Len si to zrhňme. Takto pred rokom Neymar túžil priviesť Brazíliu k šiestemu titulu majstrov sveta. Krídelný útočník sa na turnaji trápil, strelil len dva góly a „kanárici“ vypadli už vo štvrťfinále.

Neymar v priebehu šampionátu a krátko po ňom prišiel o status najväčšej hviezdy parížskeho Saint-Germain. Do Francúzska prestúpil, aby vystúpil z tieňa Lionela Messiho v Barcelone. Pod Eiffelovkou ho však v priebehu ostatného roka zatienil mladší Kylian Mbappé.

Neymar v úvode sezóny pomohol PSG k zisku „povinného“ ligového titulu. Pred osemfinále Ligy majstrov sa zranil a len z tribúny sa prizeral prekvapivému koncu spoluhráčov na štíte Manchestru United.

A nielenže sa prizeral, no s barlami v závere pricupkal medzi striedačky, kde teatrálne vyvádzal. Nepáčila sa mu sporne nariadená penalta po ruke Kimpembeho v samom závere, po ktorej anglický klub rozhodol o svojom postupe.

„To je hanba! Vyberú štyroch ľudí, ktorí nevedia nič o futbale, aby kontrolovali opakované zábery pre VAR. Nebola to penalta. Čo mohol (Kimpembe) urobiť so svojou rukou, keď nastavil chrbát? Choďte sa…“ zakončil Neymar vulgárne v príspevku na Instagrame.

Za kritiku rozhodcov dostal dištanc, pre ktorý vynechá úvod nasledujúceho ročníka Ligy majstrov. Problémy však pokračovali.

Nad videami Neymarových gólov a kľučiek v ostatných mesiacoch prevažujú podobné tomuto, kde sa bije so ženou, ktorá ho žaluje za znásilnenie

Neymar verejne kritizoval spoluhráčov Areolu a Kimpembeho, na tréningu ho museli dokonca držať, aby sa nepobil s Julianom Draxlerom. Nemecký reprezentant si dovolil poukázať na individualistickú hru Neymara.

„Kto si, že sa so mnou takto bavíš? Jediné, v čom si dobrý, sú prihrávky smerom dozadu,“ reagoval Neymar podľa svedkov na kritiku majstra sveta z roku 2014.

Ďalší trest dostal po finále Francúzskeho pohára. Neymar namiesto triumfálneho návratu po zranení nezabránil PSG v prekvapivom zlyhaní proti Stade Rennes. Na dôvažok, Brazílčan neuniesol prehru a po stretnutí udrel fanúšika súpera.

„Nepáčilo sa mi to, takéto niečo nesmiete spraviť. Pre každého je náročné po prehre kráčať hore po schodoch a prevziať si medaily pre porazených. No musíte akceptovať aj prehru a preukázať rešpekt. Nemôžete sa pobiť s divákom,“ odsúdil konanie Neymara tréner PSG Thomas Tuchel.

Kouč brazílskej reprezentácie Tite v dôsledku týchto kontroverzií vzal Neymarovi kapitánsku pásku pred blížiacim sa šampionátom Copa América.

„Neymar spravil chybu, bolo to jeho zlyhanie. Porozprávam sa s ním o spôsoboch a zásadách správania sa ako tréner Brazílie, no aj ako ľudská bytosť,“ cituje televízia ESPN Titeho.

Ešte než turnaj začal, Neymar padol ešte dvakrát. Zranil sa a šampionát vynechá, navyše, čelí obvineniu zo znásilnenia. V tejto súvislosti absolvoval vypočúvanie na policajnej stanici, kam ho pritlačili na invalidnom vozíku.

Neymar zverejnil konverzáciu i erotické fotografie s údajnou obeťou znásilnenia, aby sa očistil. No tým si ešte viac zavaril. Polícia ho začala vyšetrovať pre možné porušenie práva na súkromie, za čo mu hrozí väzenie až na päť rokov.

„Bola to pasca nastražená na moju osobu a zároveň poučenie do budúcnosti. Táto kauza ranila nielen mňa, ale celú moju rodinu. Verím, že si vyšetrovatelia prečítajú celú konverzáciu a uvidia, ako to celé naozaj bolo,“ tvrdí Neymar veriac vo svoju nevinu.

Neymarova kariéra začína pripomínať pád skrachovaného rockera. Umelca, ktorý vydal niekoľko hitov, no pozornosť a tlak verejnosti neuniesol. Nie za všetko si môže sám, no na to sa futbalová história pýtať nebude.

Neymar má 27 rokov. Pre mnohých je stále futbalový vzor. A najbližšie mesiace a roky ukážu, či si ho zapamätáme ako futbalovú legendu alebo odstrašujúci príklad nezvládnutého talentu a nenaplnených očakávaní.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hviezda #zranenie #Neymar #konflikt #znásilnenie #Paríž Saint-Germain #komentár #brazílski futbalisti #nenaplnený talent