Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hrošovský je blízko k prestupu, Plzeň posilnil mladík Herc

Slovenský futbalový reprezentant Patrik Hrošovský podľa belgických médií prestúpi z českej Viktorie Plzeň do tímu šampióna Jupiler League KRC Genk. Ako referuje web voetbalprimeur.be, realizácia transferu 27-ročného rodáka z Bojníc je na dobrej ceste, aj keď sa rodí trošku ťažšie.

05.06.2019 09:58
Patrik Hrošovský Foto: ,
Patrik Hrošovský v uplynulej sezóne skóroval za Plzeň v Lige majstrov aj na pôde Realu Madrid.
debata

Funkcionári Genku sa už údajne ústne dohodli s predstaviteľmi plzenského klubu aj samotným hráčom. Plzenčania by však podľa spomenutého webu Hrošovského neradi pustili skôr ako v auguste a chcú, aby mužstvu zo Štruncových sadov pomohol v letných predkolách Ligy majstrov, s čím však zástupcovia Genku údajne nesúhlasia.

KRC Genk získal v polovici mája štvrtýkrát v histórii majstrovskú trofej v belgickej najvyššej súťaži. Ostatné prvenstvo Genku sa zrodilo presne 20 rokov po premiérovom ligovom titule v sezóne 1998/99.

Klub čakal na belgickú ligovú trofej osem rokov – v ročníku 2010/11 triumfoval v domácej súťaži s hráčmi ako Thibaut Courtois či Kevin De Bruyne. Genk si titulom zabezpečil miestenku v skupinovej fáze budúcosezónnej edície Ligy majstrov.

Hrošovský je kmeňový hráč Viktorie Plzeň od roku 2009, v A-mužstve tohto klubu sa prvýkrát objavil o dva roky neskôr a následne zbieral skúsenosti na hosťovaniach v Sokolove, Ústí nad Labem a Znojme.

Od roku 2013 je stabilnou súčasťou kádra „Viktoriánov“, za ktorých odohral dovedna 206 súťažných duelov a zaznamenal v nich 13 zásahov a 21 gólových prihrávok. Niekoľkokrát bol v zápasoch aj kapitánom plzenského tímu.

Hrošovského v zime lákal West Ham

Agenti David a Filip Zíkovci v marci pre ruik.cz: „Patrik má dnes vďaka reprezentácii a plzenskej účasti v Lige majstrov už medzinárodné renomé. Na trhu pracujeme s tým, že patrí medzi najväčšie osobnosti českej ligy.

Spoločným cieľom je posunúť Patrika do najlepších futbalových súťaží, na špici priorít je pre neho anglická liga. West Ham ho pozorne sleduje a dúfame, že v lete príde tá pravá ponuka na prestup.

V januári poslali serióznu cenovú ponuku, no Plzeň i my s Patrikom sme usúdili, že nie je dobré prestúpiť uprostred sezóny, pretože v Plzni je rozrobená práca. To nám potvrdil i West Ham, že tréner Manuel Pellegrini nerád zasahuje do kádra uprostred sezóny.

West Ham je teda naďalej témou, ku ktorej sa chceme vrátiť v lete. Samozrejme, United nie sú jedinou alternatívou, pracujeme i na iných možnostiach. Je veľmi pravdepodobné, že Patrik v lete zmení pôsobisko.“

Hrošovského nahradí Herc

Plzeň angažovala slovenského juniorského reprezentanta Christiána Herca. Dvadsaťročný stredopoliar prichádza na západ Čiech z anglického Wolverhamptonu Wanderers, posledný rok a pol hosťoval v Dunajskej Strede.

Herc sa s vedením „Viktorky“ dohodol na dvojročnom hosťovaní s následnou opciou na riadny prestup.

„Na nový angažmán vo Viktorii sa veľmi teším, v klube v minulosti pôsobilo a stále pôsobí mnoho slovenských futbalistov, ktorí s klubom slávili mnohé veľké úspechy. Česká liga aj zápasy v európskych pohároch sú pre mňa obrovskou výzvou,“ citoval slovenského reprezentanta do 21 rokov klubový web Plzne.

Herc však zrejme nahradí krajana a reprezentanta A-tímu SR Patrika Hrošovského.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #prestup #Viktoria Plzeň #Patrik Hrošovský #špekulácia #KRC Genk