Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maradona ponúka trénerské služby. Chce prebudiť európskeho giganta

Manchester United je v kríze. Ostatné dve sezóny nezískal žiadnu trofej, uplynulú zakončil na šiestom mieste a v nasledujúcej si tak nezahrá v Lige majstrov.

05.06.2019 07:41
Diego Maradona Foto: ,
Diego Maradona momentálne vedie mexický druholigový Dorados.
debata

Po sérii zlých rozhodnutí vedenia klubu je jasné, že problémy sa nevyriešia cez noc. Klub naďalej hľadá športového riaditeľa, ktorý pomôže s prestavbou hráčskeho kádra.

Navyše, ani tréner Ole Gunnar Solskjaer zatiaľ naplno nepresvedčil o svojej kompetencii viesť rekordného anglického majstra. A práve jeho pozíciu by rád zaujal legendárny Argentínčan Diego Maradona.

„Ak Manchester United potrebuje trénera, som ten pravý. Viem, že predávajú po celom svete veľa dresov, no potrebujú taktiež získavať trofeje. A ja to viem zariadiť,“ vraví 58-ročný Maradona pre FourFourTwo.

Maradona v rokoch 2008–10 s prakticky nulovými trénerskými skúsenosťami viedol reprezentáciu Argentíny. Neskôr pôsobil v Spojených arabských emirátoch, momentálne je trénerom mexického druholigového Doradosu.

Maradona sa v rozhovore vyjadril aj ku kádru United. Nesúhlasí s odchodom španielskeho stredopoliara Andera Herreru, kým na adresu hviezdneho Paula Pogbu povedal: „Nepracuje dostatočne tvrdo.“

„Božský Diego“ si na štadióne manchesterského klubu zahral v sezóne 1983/84. Atmosféru na Old Trafford prirovnal k tej, ktorá panuje v ikonickom chráme Bocy Juniors La Bombonera.

Maradona ponúka United svoje služby napriek tomu, že momentálne fandí mestskému rivalovi Manchestru City.

„Manchester United bol dlho môj obľúbený anglický klub. V úžasnom tíme trénera Fergusona hralo veľa skvelých hráčov. No dnes už preferujem Manchester City. Uvedomujem si, že by som nemal takto otočiť svoju priazeň, no je to kvôli Aguerovi. Veľa spolu komunikujeme a hrá vo veľmi dobrom tíme.“

Kanonier City Sergio Aguero je bývalý zať Maradonu. Za ženu mal jeho najmladšiu dcéru Gianinnu.

V každom prípade, Maradonova priazeň rivalovi nie je jediná prekážka vo vzniku jeho vzťahu s Manchestrom United…

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tréner #Manchester United #zmena #manchester city #Diego Maradona #Dorados