Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lobotka nevylúčil odchod z Viga. Prezradil, odkiaľ má záujemcov

Do posledných kôl boj o záchranu, tri trénerské zmeny, zranenie. Stanislav Lobotka má za sebou hektickú sezónu, po ktorej si zhlboka vydýchol.

03.06.2019 12:28 , aktualizované: 19:32
Stanislav Lobotka, Ricard Puig Foto: ,
Stanislav Lobotka (vľavo) v súboji s Barcelončanom Ricardom Puigom.
debata

O prestupe zatiaľ nehovorí

„Spokojnosť vládla aspoň s tým, že sme sa nakoniec zachránili. Pritom sezóna sa začala výborne, mali sme vyššie ambície, ale posledné tri-štyri mesiace sme vedeli, že nás čaká len boj o záchranu,“ približuje stredopoliar Celty Vigo.

Potvrdzuje, že to bolo náročné obdobie aj na psychiku. "Samozrejme, prispelo k tomu aj zranenie. Dostať sa späť do mužstva nebolo jednoduché. Menili sa tréneri a každý od nás chcel niečo iné. Som rád, že sme to zvládli a tréner Escriba, ktorý sezónu s nami dokončil, by mal pokračovať.

Mám pocit, že je to dobrá voľba, priniesol dôležitý pokoj do tímu, ktorý sme v našej zložitej situácii v závere sezóny potrebovali," približuje Lobotka.

Opäť je na stole otázka, či bude trenčiansky rodák pokračovať v klube z Galície, v ktorom strávil už dva roky. O zmene zatiaľ nehovorí, ale ju ani nevylučuje.

„Stále som hráčom Celty, na tom sa nič nezmenilo. Až dovtedy, kým nedostanem konkrétnu ponuku a nepodpíšem novú zmluvu,“ dodal Lobotka a poznamenal, že prípadní záujemcovia o jeho služby sú napríklad zo Španielska a Nemecka. Dodáva, že by si najmä rád zahral v pohárovej Európe.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

gracias para todos

Príspevok, ktorý zdieľa Stanislav Lobotka Official (@stanleylobotka37),

Navštívil aj zápasy hokejových MS

Španielska liga sa na rozdiel od iných súťaží skončila skôr, Lobotka bol v akcii naposledy ešte 18. mája. Mal dosť času na oddych a využil ho aj na sledovanie svetového šampionátu v hokeji, hoci slovenské stretnutia už nestihol.

Navštívil dva zápasy Rusko – USA a Nemecko – Česko, obliekol si na ne nemecký a švédsky dres, lebo iné už v obchode nemali.

„Bolo to pre mňa niečo nové, šampionát bol na Slovensku, nikdy doteraz som nemal šancu naživo sledovať stretnutia na MS. Bolo to super, vychutnal som si to,“ priznáva.

Pred príchodom na zraz reprezentantov do Šamorína videl aj finále Ligy majstrov, bol trochu sklamaný.

"Čakal som lepší futbal, najmä zo strany Liverpoolu, ktorý vyhral. Ale napokon zaslúžene získal trofej. Má výborný tím i hráčov, vyradil Barcelonu, bojoval s Manchestrom City do posledných chvíľ o titul.

Ale aj Tottenham má za sebou dobrú sezónu, dokázal sa v nej vyrovnať aj s viacerými zraneniami dôležitých hráčov a postúpiť do finále," hodnotil Lobotka.

Stanislav Lobotka (vľavo) a Milan Škriniar na... Foto: TASR, Pavel Neubauer
lobotka škriniar Stanislav Lobotka (vľavo) a Milan Škriniar na nedeľňajšom zraze slovenskej futbalovej reprezentácie v Šamoríne.

S motiváciou nebude mať problém

Teraz sa teší na dve stretnutia v reprezentácii. Už v piatok privíta Slovensko v príprave Jordánsko v Trnave (začiatok 20.45) a potom odletí na dôležitý kvalifikačný zápas ME 2020 do Baku, kde nastúpi o týždeň v utorok.

Stretnutia sa hrajú v pokročilom jarnom termíne, po skončení európskych líg v dovolenkovom období, ale Lobotka s tým nemá problém.

„Pre mňa to nie je ťažké a nemám problém, aby som sa motivoval a skoncentroval na program, ktorý máme pred sebou. Sú to zápasy v reprezentačnom drese, som hrdý na to, že tu môžem byť. Najmä zápas v Azerbajdžane bude veľmi dôležitý,“ zdôrazňuje Lobotka.

Potvrdzuje, že voľný čas od skončenia španielskej ligy využíval aj na tréning a individuálnu prípravu, aby nevypadol z tempa. „Chodil som do posilňovne. A mám rád tenis, párkrát som si ho bol zahrať, pri ňom som si aj zatrénoval, aj som si oddýchol,“ približuje.

V Baku bude iná klíma ako v Španielsku

Priznáva, že o najbližšom súperovi veľa nevie. Jordánsko pozitívne prekvapilo v januári na majstrovstvách Ázie. „Tento futbal príliš nesledujem. Ale platí, že v súčasnosti sa sily súperov dosť vyrovnávajú a Jordánsko bude nepríjemné,“ domnieva sa 24-ročný slovenský reprezentant.

Tréner avizuje, že niektorým skúsenejším hráčom dá voľno, aby sa dobre nachystali najmä na kvalifikáciu v Azerbajdžane. „Ešte sme o tom nedebatovali, ale nepovažujem sa ešte za skúsenejšieho hráča…“ usmieva sa. „To je vec trénera, ako sa rozhodne. Keď budem hrať, tak budem, keď nie, tak to budem rešpektovať.“

Uvedomuje si, že zápas v Baku bude náročný, aj klimatickými podmienkami, hoci na teplo je zo Španielska zvyknutý.

„Očakávam, že to bude trochu iná klíma, dusnejšie počasie. Myslím si, že súperovi hráči nebudú hrať otvorený futbal. Skôr sa budú spoliehať na dobrú defenzívu, na štandardky a protiútoky. Ale myslím si, že na našej strane je vyššia kvalita, mali by sme to zvládnuť,“ uzavrel Lobotka.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prestup #budúcnosť #Stanislav Lobotka #celta vigo #slovenskí futbalisti #záujemcovia