Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bakoš emotívne ukončil kariéru: Nič také sa mi ešte nestalo

Slovenský futbalista Plzne Marek Bakoš po nedeľňajšom poslednom zápase českej ligy s Ostravou (1:1) ukončil profesionálnu kariéru.

27.05.2019 17:33
debata

Na záver emotívnej tlačovej konferencie sa rozplakal, keď mu zložil poklonu bývalý spoluhráč a kapitán Pavel Horváth. Tridsaťšesťročný útočník by mal vo Viktorii pôsobiť v inej úlohe, zrejme trénerskej.

„Človek si to na ihrisku nepripúšťa, ale hneď ako rozhodca odpískal koniec a uvedomil som si, že sú to moje posledné hráčske chvíle, tak sa to vo mne spustilo. Slovami sa veľmi ťažko vyjadruje, na čo som myslel, vlastne si to ani veľmi nepamätám. Bolo mi smutno. Zrazu to na mňa doľahlo a emócie začali pracovať. Neopísateľné, nič také sa mi ešte nestalo,“ povedal novinárom Bakoš, ktorý proti Baníku prišiel na trávnik v 67. minúte.

Plzenskí fanúšikovia ešte pred začiatkom záverečného duelu piateho kola nadstavby skandovali jeho meno. „Je to príjemný pocit a spätná väzba. Človeku to hovorí, že ich futbalom napĺňal a dokázali to oceniť. Pre mňa je to najväčšia možná pocta, že si ma zapamätali a fandia mi. Robíte prácu pre ľudí, sami sa tým navyše bavíte,“ uviedol Bakoš.

Veľkú časť kariéry strávil v Plzni, kam prišiel v roku 2009 z Ružomberka. Odvtedy si len na rok a pol odskočil do Liberca a vlani na jeseň na hosťovanie do Trnavy. S Viktoriou získal štyri majstrovské tituly a dva domáce poháre a bol pri všetkých troch účastiach v základnej skupine Ligy majstrov.

„Emotívnych momentov bolo veľmi veľa. Rôzne postupy, ligové víťazstvá, zápasy v európskych pohároch… Som šťastný, že toho bolo toľko. Pocity, ktoré sa vám pri spomienkach vracajú, sú širokospektrálne. Prežil som toho v Plzni veľa. Keď som sem vtedy prichádzal, nikdy by mi nenapadlo, že v tomto meste prežijem za desať rokov toľko zaujímavých chvíľ,“ vyhlásil bývalý slovenský reprezentant.

Zatiaľ nepotvrdil, v akej pozícii by mal vo Viktorii pôsobiť. „Chcel som svoju kariéru ukončiť s maximálnym nasadením, venoval som tomu všetko. Samozrejme, človek o takých veciach premýšľa, začalo sa to už pred niekoľkými rokmi. Existujú určité možnosti, ale vyriešené to ešte nie je. Pravdepodobne by som ale mal zostať v Plzni, ešte sa to musí doladiť, potom sa to fanúšikovia dozvedia,“ načrtol Bakoš.

V hre je aj rozlúčkový exhibičný zápas. „Uvidíme, ako sa to vyvinie. Teraz na to odpovedať neviem. Časovo sa nepodarilo dať dokopy, aby sme to oznámili trochu skôr. Bola to moja chyba, do poslednej chvíle som si to stále rozmýšľal, či budem pokračovať v profesionálnej kariére. Ľudia sa to mohli dozvedieť skôr. Verím, že svojho rozhodnutie nebudem nikdy ľutovať,“ skonštatoval rodák z Novej Bane.

Na záver ho dojal niekdajší dlhoročný spoluhráč a kamarát Horváth. Tréner plzenskej juniorky Bakošovi pred novinármi emotívne poďakoval za jeho pôsobenie vo Viktorie, po čom sa slovenský futbalista spontánne rozplakal a pred odchodom sa s Horváthom ešte objal. Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií by mali spolupracovať pri novovznikajúceho B-tímu.

Bakoša, ktorý v českej najvyššej súťaži odohral dovedna 217 stretnutí s bilanciou 67 gólov a 18 asistencií. Dostal sa aj do slovenskej reprezentácie. V 14 dueloch sa však do streleckej listiny nezapísal ani raz. Ocenil ho aj tréner Plzne Pavel Vrba.

„Bol tuším pri všetkých našich míľnikoch, to znamená poháre, Champions League, Európskej lige… Prišiel sem skromný chalan z Púchova a myslím si, že ako skromný chlapec končí. Ale odviedol tu obrovský kus práce a my mu za to, samozrejme, veľmi ďakujeme,“ uviedol Vrba.

„Aj keď sem prišiel z Ružomberka, zažil som ho v Púchove, tak to beriem tak, že je to Púchovčán,“ uzavrel Vrba.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Marek Bakoš