Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Česko rieši škandál. Ultras Ostravy neuniesli prehru, zmlátili rozhodcu

Fanúšikovia Ostravy po prehre vo finále futbalového pohára so Slaviou fyzicky napadli videorozhodcu Petra Antoníčka a slovne atakovali aj jeho kolegov.

23.05.2019 11:04
debata

Podľa zápisu o stretnutí rozhodcu zvalili na zem a udreli do hlavy. Futbalová asociácia ČR k incidentu uviedla, že nastala chyba v komunikácii medzi rozhodcami a bezpečnostnými zložkami, ktoré mali zabezpečiť odchod rozhodcov zo štadióna.

„Po zápase pri odchode tímu VAR zo štadióna k automobilu došlo najprv k slovnému útoku na tím VAR a následne k fyzickému napadnutiu člena tímu VAR Petra Antoníčka fanúšikmi FC Baníka Ostrava – zhodenie na zem a úder päsťou do hlavy,“ napísal do zápisu hlavný rozhodca Petr Ardelean.

„Do niekoľkých sekúnd došlo k zásahu usporiadateľskej služby a príslušníkov mestskej polície. Vinníci útoku neboli identifikovaní. Z miesta ihneď utiekli,“ uviedol arbiter, ktorý v stretnutí vylúčil z lavičky Ostrave bývalého reprezentanta Milana Baroša, ktorý v záchvate hnevu po odpískanej penalte zdemoloval striedačku.

Baník prehral so Slaviou 0:2, trio Slovákov v drese pražského klubu Miroslav Stoch, Jakub Hromada, Martin Kuciak do zápasu nezasiahlo.

Futbalová asociácia ČR, ktorá bola usporiadateľom stretnutia, pozápasový incident odsúdila a uviedla, že do budúcnosti prijme opatrenia, aby už sa niečo také neopakovalo.

„Asociácia si uvedomuje, že došlo k chybe v komunikácii medzi rozhodcom a bezpečnostnými zložkami, ktoré mali zabezpečiť bezpečný odchod rozhodcov z miesta stretnutia,“ uviedla vo vyhlásení.

„Incidentom sa bude zaoberať tiež disciplinárna komisia Ligovej futbalovej asociácie, do budúcnosti chce FAČR v tomto smere ešte viac apelovať na rozhodcov tak, aby boli pri odchodoch zo štadiónov maximálne obozretní a spolupracovali maximálne zodpovedne so všetkými bezpečnostnými zložkami,“ dodala.

Polícia rieši aj iné priestupky. Jednalo sa o neuposlúchnutie výzvy, zahaľovanie tváre, preukazovanie sa neplatným občianskym preukazom a priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Dva priestupky vyriešili policajti príkazom na mieste.

debata chyba