Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česko rieši škandál. Ultras Ostravy neuniesli prehru, zmlátili rozhodcu

Fanúšikovia Ostravy po prehre vo finále futbalového pohára so Slaviou fyzicky napadli videorozhodcu Petra Antoníčka a slovne atakovali aj jeho kolegov.

23.05.2019 11:04
debata

Podľa zápisu o stretnutí rozhodcu zvalili na zem a udreli do hlavy. Futbalová asociácia ČR k incidentu uviedla, že nastala chyba v komunikácii medzi rozhodcami a bezpečnostnými zložkami, ktoré mali zabezpečiť odchod rozhodcov zo štadióna.

„Po zápase pri odchode tímu VAR zo štadióna k automobilu došlo najprv k slovnému útoku na tím VAR a následne k fyzickému napadnutiu člena tímu VAR Petra Antoníčka fanúšikmi FC Baníka Ostrava – zhodenie na zem a úder päsťou do hlavy,“ napísal do zápisu hlavný rozhodca Petr Ardelean.

„Do niekoľkých sekúnd došlo k zásahu usporiadateľskej služby a príslušníkov mestskej polície. Vinníci útoku neboli identifikovaní. Z miesta ihneď utiekli,“ uviedol arbiter, ktorý v stretnutí vylúčil z lavičky Ostrave bývalého reprezentanta Milana Baroša, ktorý v záchvate hnevu po odpískanej penalte zdemoloval striedačku.

Baník prehral so Slaviou 0:2, trio Slovákov v drese pražského klubu Miroslav Stoch, Jakub Hromada, Martin Kuciak do zápasu nezasiahlo.

Futbalová asociácia ČR, ktorá bola usporiadateľom stretnutia, pozápasový incident odsúdila a uviedla, že do budúcnosti prijme opatrenia, aby už sa niečo také neopakovalo.

„Asociácia si uvedomuje, že došlo k chybe v komunikácii medzi rozhodcom a bezpečnostnými zložkami, ktoré mali zabezpečiť bezpečný odchod rozhodcov z miesta stretnutia,“ uviedla vo vyhlásení.

„Incidentom sa bude zaoberať tiež disciplinárna komisia Ligovej futbalovej asociácie, do budúcnosti chce FAČR v tomto smere ešte viac apelovať na rozhodcov tak, aby boli pri odchodoch zo štadiónov maximálne obozretní a spolupracovali maximálne zodpovedne so všetkými bezpečnostnými zložkami,“ dodala.

Polícia rieši aj iné priestupky. Jednalo sa o neuposlúchnutie výzvy, zahaľovanie tváre, preukazovanie sa neplatným občianskym preukazom a priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Dva priestupky vyriešili policajti príkazom na mieste.

debata chyba