Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slavia dovŕšila najväčší cieľ. Po triumfe v pohári má double

Český futbalový tím Slavia Praha sa teší z double. Po zisku ligového titulu - zabezpečili si ho v nedeľu po bezgólovej remíze na ihrisku Baníka Ostrava - zdolali jej hráči vo finále národného pohára tohto súpera 2:0.

22.05.2019 21:52
Jaromír Zmrhal, Lukáš Masopust Foto: ,
Jaromír Zmrhal a Lukáš Masopust zo Slavie Praha na archívnej snímke.
debata

Trio Slovákov v drese Slavie Miroslav Stoch, Jakub Hromada, Martin Kuciak do zápasu nezasiahlo.

Na štadióne v Olomouci otvoril skóre v 37. minúte Tomáš Souček, ktorý strelou zo značky pokutového kopu prekonal slovenského gólmana Viktora Budinského. Dvanásť minút pred koncom riadneho hracieho poslal loptu k opačnej žrdi Lukáš Masopust.

Už v prvom dejstve dostal červenú kartu za konflikt s rozhodcom na hracej ploche Milan Baroš, ktorý musel opustiť lavičku pre náhradníkov a do stretnutia tak už nemohol zasiahnuť.

„Bolo pre nás veľmi náročné zvládnuť dvojzápas s Baníkom. Dnes to bolo zaslúžené, mali sme veľa šancí. Bolo to pre nás veľmi dôležité. Keď už sme už mali šancu na double, chceli sme to maximálne využiť a dotiahnuť to. Double bol náš najväčší cieľ už v zime, dávali sme mu možno vyššiu váhu ako Európskej lige. Dlho sa to Slavii nepodarilo, naposledy v protektoráte. Som veľmi rád, že sme to dotiahli,“ povedal tréner Slavie Jindřich Trpišovský.

FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha 0:2 (0:1)
Góly: 37. Souček (11m), 78. Masopust, ČK: 38. Baroš (Ostrava)
za domácich Budinský odchytal celé stretnutie

debata chyba
Viac na túto tému: #Baník Ostrava #MOL Cup #SK Slavia Praha