Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z najlepšieho je najkritizovanejší. Skončí De Gea na lavičke?

Opustili trón, slávne časy pomaly zapadajú prachom zabudnutia. Rekordný anglický majster Manchester United prežíva náročné obdobie. Na titul čaká už šesť rokov, opäť mu hrozí sezóna bez účasti v Lige majstrov. A istotou už nie je ani "Pán spoľahlivý".

03.05.2019 16:53
David de Gea Foto: ,
Fanúšikovia a odborníci po viacerých chybách spochybňujú pozíciu Davida de Geu.
debata

Nech klub z červenej časti Manchestru prechádzal v ostatných rokoch akoukoľvek periódou, na španielskeho brankára Davida de Geu sa mohol spoľahnúť. Často chytil v bránke i nadštandard, zastúpil dlhodobo priepustnú defenzívu. Už mesiace sa však trápi.

Začalo sa to neúspechom na vlaňajších majstrovstvách sveta v Rusku, kde toho viac pustil než chytil. A „formu“ akoby si preniesol aj do klubu. „Super Dave“ nie je oporou a nezmenilo sa to ani po trénerskej výmene.

Naopak, za mnohé inkasované góly v ostatných týždňoch a mesiacoch môžu v United viniť práve klubového štvornásobného Hráča roka. Objavili sa hlasy, že nórsky lodivod Ole Gunnar Solskjaer by mal dlhoročnú jednotku posadiť na lavičku náhradníkov.

Médiá Solskjaera v piatok na tlačovej konferencii konfrontovali s témou brankárskej jednotky. „David v priebehu týždňa trénoval dobre a cez víkend bude chytať. Túto sezónu bol fantastický, aj keď v predchádzajúcich týždňoch sa objavoval v titulkoch z nesprávnych dôvodov. No s tým sa musí vyrovnať,“ povedal Solskjaer.

Nórskeho trénera odbremenilo od ťažkého rozhodnutia posadiť De Geu zranenie jeho náhradníka Sergia Romera na tréningu. V nedeľňajšom zápase anglickej Premier League na ihrisku Huddersfieldu sa teda v bránke znovu objaví 28-ročný Španiel. Obháji status jedného z najlepších brankárov súčasnosti?

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Sergio Romero #David De Gea #Ole Gunnar Solskjaer