Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Casillas sa už nemusí vrátiť k futbalu. Jeho agent opísal drámu na tréningu

Španielsky brankár Iker Casillas by sa mal úplne zotaviť z prekonaného infarktu, nie je ale isté, či sa ešte niekedy vráti do profesionálneho futbalu. Podľa lekára Porta, v ktorom tridsaťsedemročný gólman pôsobí, bude osud jeho kariéry závisieť od mnohých faktorov.

02.05.2019 17:41
debata
Iker Casillas. Foto: SITA/AP, Bernat Armangue
Iker Casillas Iker Casillas.

„Bude záležať na liekoch, ktoré bude musieť brať, na zohľadnení fyzických požiadaviek jeho profesie aj na jeho vôli ešte hrať,“ povedal klubovej televízii lekár Nélson Puga. „Až potom, ako sa starostlivo vyhodnotia, bude možné rozhodnúť, či bude môcť pokračovať a či bude chcieť pokračovať,“ dodal.

Bývalého majstra sveta a Európy Casillasa postihol infarkt počas stredajšieho tréningu a je stále hospitalizovaný. Z nemocnice poslal odkaz, že je všetko pod kontrolou.

Podľa Pugu mal Casillas šťastie v nešťastí, že mu infarkt diagnostikovali čoskoro po príchode do nemocnice. „Lekári, ktorí ho ošetrovali, mali vynikajúce ruky, rovnako ako Casillas v bránke,“ uviedol Puga a potvrdil, že by si gólman nemal odniesť žiadne trvalé následky.

Podľa kardiológa Juana Antonia Corbalana si Casillas futbal už nezahrá. Správa však nie je oficiálna, keďže Corbalan nie je ošetrujúci lekár brankárskej hviezdy.

Casillasov agent Carlo Cutropía povedal španielskym médiám, že slávny brankár začal pociťovať bolesť na hrudníku a problémy s ústami a pažami zhruba v polovici tréningu.

„Toto je oveľa dôležitejšie ako titul z majstrovstiev sveta. Je to najväčšie víťazstvo jeho kariéry, jeho najlepší zákrok,“ uviedol. Dodal, že jeho klient je v dobrom stave a v nemocnici žartuje.

Najkrajšie Casillasove zákroky

Casillas prišiel do Porta v roku 2015 z Realu Madrid, s ktorým vyhral päťkrát španielsku ligu a trikrát Ligu majstrov. Portu pomohol v minulej sezóne získať ligový titul a Superpohár. So španielskou reprezentáciou ovládol majstrovstiev sveta v roku 2010 a ME v rokoch 2008 a 2012. Za národný tím nastúpil v 167 zápasoch a je španielskym rekordmanom. Päťkrát ho vyhlásili za najlepšieho brankára sveta.

Portu bude chýbať v závere ligovej súťaže, v ktorej sú obhajcovia titulu tri kolá pred koncom druhí o dva body za Benfica Lisabon. Prezident klubu Jorge Pinto da Costa uviedol, že všetci v Porte teraz budú mať kvôli Casillasovi motiváciu navyše.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Iker Casillas #FC Porto