Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávny brankár Casillas mal infarkt. Všetko je tu pod kontrolou, odkázal z lôžka

Slávny brankár Iker Casillas mal počas dnešného tréningu futbalistov Porta infarkt. Španielskeho majstra sveta a Európy, ktorý koncom mája oslávi 38. narodeniny, prieviezli do nemocnice, kde lekári vykonali "malý chirurgický zákrok". Podľa vyhlásenia klubu nie je v ohrození života. V tejto sezóne si však už nezachytá.

01.05.2019 17:01 , aktualizované: 22:10
Iker Casillas Foto: ,
Iker Casillas v bránke Porta.
debata (3)

„Casillas je v poriadku a stabilizovaný. Jeho srdcový problém je vyriešený,“ uviedlo Porto na svojom webe.

Vyhlásenie vydal aj Casillasov bývalý dlhoročný tím Real Madrid. „Chceme vidieť nášho večného kapitána čo najskôr uzdraveného. Posielame mu všetku guráž sveta,“ napísal španielsky klub.

Priania skorého uzdravenia uverejnili na sociálnych sieťach aj Barcelona, Chelsea, Gary Lineker alebo bývalí Casillasovi spoluhráči z „bieleho baletu“ Gareth Bale a Mesut Özil.

„Všetko je tu pod kontrolou. Bol to veľký strach, ale teraz sa cítim silný. Všetkým ďakujem za odkazy a prejavenú podporu,“ napísal na twitteri Casillas, ktorý k príspevku pripojil aj svoju fotku z lôžka so zdvihnutým palcom.

Casillas nedávno podpísal s Portom novú zmluvu na budúcu sezónu s opciou. „Som presvedčený, že to nie je posledná zmluva s nami,“ povedal v marci šéf klubu Jorge Pinto da Costa.

Casillas prišiel do Porta v roku 2015 z Realu Madrid, s ktorým vyhral päťkrát španielsku ligu a trikrát Ligu majstrov. Portu pomohol v minulej sezóne získať ligový titul a Superpohár. So španielskou reprezentáciou ovládol majstrovstvá sveta v roku 2010 a Euro v rokoch 2008 a 2012.

Za národný tím nastúpil v 167 zápasoch a je španielskym rekordmanom. Päťkrát ho vyhlásili za najlepšieho brankára sveta.

Portu bude chýbať v závere ligovej súťaže, v ktorej sú obhajcovia titulu tri kolá pred koncom druhí o dva body za Benficou Lisabon.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Iker Casillas #FC Porto