Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík v Číne nie je nespokojný: Talianske médiá si zle preložili veci

Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík priznal, že sa mu v čínskom tíme Ta-lien I-fang na ihrisku ťažko komunikuje so spoluhráčmi, odmietol však, že by bol vo svojom novom klube nespokojný.

01.05.2019 12:24
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata (1)

Tridsaťjedenročný stredopoliar na začiatku týždňa poskytol rozhovor pre čínsku štátnu televíziu CCTV, v ktorom uviedol, že rečová bariéra je najväčším negatívom v jeho klube. Takisto povedal, že medzi futbalom v Európe a v Číne sú veľké rozdiely

Viaceré talianske médiá rozhovor prebrali a vyvodili z neho, že bývalý kapitán SSC Neapol je v Číne nespokojný. Hamšík tak musel svoje výroky dovysvetľovať.

„Niektoré talianske médiá si zle preložili veci. Uviedol som, že komunikácia je ťažká. Avšak musím dementovať niektoré tvrdenia, ktoré sa objavili v médiách. Nič také som nepovedal, že to tu neviem vydržať a že som nespokojný v klube Ta-lien. Žiadne také vety neodzneli z mojich úst,“ uviedol Hamšík na svojej webstránke.

Osemnásobný najlepší futbalista SR prestúpil do Číny po takmer 12-ročnom pôsobení v SSC Neapol. Doteraz nastúpil v drese svojho nového klubu šesťkrát, na prvý gól či asistenciu zatiaľ čaká.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Good first one never give up @dalianyifangfc

Príspevok, ktorý zdieľa Marek Hamšík (@marek_hamsik_17_official),

„Často by som chcel spoluhráčom na ihrisku niečo povedať, no nemôžem, keďže nerozprávam ich jazykom. Používam iba rôzne gestá,“ vyjadril sa Hamšík v rozhovore pre CCTV, ktorý prebrala agentúra AFP a následne aj ďalšie európske médiá.

„So svojimi výkonmi nie som úplne spokojný. Vždy som sa snažil tímu pomôcť, teraz som však v novej situácii. Medzi futbalom v Európe a v Číne sú veľké rozdiely, ale verím, že to prekonám a prispôsobím sa. Urobím pre to všetko,“ vyhlásil Hamšík, ktorého v čínskej Super League prekvapilo množstvo faulov a časté diskutovanie hráčov s rozhodcami.

TV Pravda: Marek Hamšík o svojom prestupe do Číny hovoril v polovici februára 2019 pokojne a vtedy ešte vtipkoval. Viac si pozrite vo videu.

Video

TV Pravda: Hamšíkov agent Juraj Vengloš o prestupe svojho klienta do Číny

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Ta-lien I-fang