Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mbappého hrubý faul, Neymarov konflikt s fanúšikom. Paríž sa double nedočkal

Futbalisti Stade Rennes zvíťazili v sobotu vo finále Francúzskeho pohára. Nad majstrom Parížom St. Germain uspeli po rozstrele zo značky 11 m 6:5, keď sa súboj po riadnom hracom čase aj predĺžení skončil 2:2.

28.04.2019 08:56 , aktualizované: 10:52
Kylian Mbappé Foto: ,
Kylian Mbappé z PSG vidí červenú kartu v závere predĺženia.
debata

Na Stade de France viedol favorizovaný PSG už v 21. minúte 2:0 po góloch Brazílčanov Daniho Alvesa a Neymara. V 40. minúte si dal vlastný gól Presnel Kimpembe a v 66. minúte vyrovnal Edson Mexer z Mozambiku.

Tesne pred koncom predĺženia dostal červenú kartu Kylian Mbappé za škaredý zákrok na Damiena Da Silvu. V jedenástkovom rozstrele uspelo šesť hráčov Rennes a za PSG sa v šiestej sérii pomýlil náhradník Christopher Nkunku.

Rennes získalo prvý triumf v pohári od roku 1971 a zaistilo si účasť v budúcom ročníku Európskej ligy UEFA. „V uplynulých týždňoch sa toho o finále porozprávalo toľko, že si dobre uvedomujeme, že sme dosiahli niečo historické. Zastavili sme reči, že sme lúzri. Tento titul zmení históriu nášho klubu,“ povedal pre agentúru AFP tréner Rennes Julien Stephan. Rennes už národný pohár vyhralo aj v rokoch 1965 a 1971.

Výber nemeckého kouča Thomasa Tuchela mal všetko rozbehnuté výborne. Túžil po double a hodlal uspieť v pohárovom finále po rokoch 2015, 2016, 2017 a 2018 aj piatykrát za sebou a celkovo 13-krát. No Bretónci mu urobili škrt cez rozpočet.

Krátko pred jedenástkovým rozuzlením dostal červenú kartu hviezdny Mbappé. Škaredo šľapákom atakoval súpera, ktorého trafil kolíkmi pod kolenom a môže očakávať dlhší trest. Tuchel ho po stretnutí obhajoval.

„Včera utrpel menšie svalové zranenie a musel veľmi skoro ukončiť tréning. Išiel do nemocnice na testy. Možno aj to mal v hlave, pretože ste mohli mať pocit, že nemá sebavedomie a necítil sa voľne. Tá červená karta na konci, to nie je on,“ povedal Tuchel.

Do akcie sa druhýkrát po zranení dostal aj hviezdny Neymar. Keď zvýšil na 2:0 ešte pred polovicou prvého polčasu, zdalo sa byť všetko v najlepšom poriadku. Po zbabranom finále však neskrýval sklamanie. „Som naozaj veľmi smutný. Chýbalo nám trošku šťastia, ale už nemá zmysel nad tým plakať. Nič s tým už nenarobíme,“ povedal Neymar.

Počas pozápasového ceremoniálu sa dostal do konfliktu s fanúšikom, ktorý mu okrem iného adresoval poznámku, nech sa naučí hrať futbal. V Brazílčanovi vzkypela krv, naskôr sa za svoj výpad ospravedlnil. Pozrite si videá.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Não vou discutir se é a maneira mais correta de resolver o assunto. Mas que foi MERECIDO, foi ! Veja o que o “torcedor” falou E GRAVOU !! “Buffon você é retardado” “Kurzawa não quero seus cumprimentos” “Verratti racista” “Neymar, aprenda a jogar futebol” Este é o tipo de comportamento que não pode ser admitido. Jogadores de cabeça quente após perder uma final de campeonato e um IDIOTA provocando-os. Certinho ele, né ? Não li uma crítica ao comportamento desse “torcedor”. MERECEU ! . @neymarjr , como sempre, defendeu a si mesmo e a seus companheiros de ofensas. Quem o defenderá de ter ido em defesa dos companheiros de time ? Alguém ? #respeito #respect #neymar #neymarjr #njr

Príspevok, ktorý zdieľa Alex Bernardo (@alexbernardo_),

Finále Francúzskeho pohára vo futbale – Coupe de France:

Stade Rennes – Paríž St. Germain 2:2 po predĺžení (2:2, 1:2), na strely zo značky pokutového kopu 6:5
Góly: 40. Kimpembe (vlastný), 66. Mexer – 13. D. Alves, 21. Neymar, ČK: 118. Mbappé (Paríž)

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Stade Rennes #Kylian Mbappé