Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najvyššia méta je bližšie. Čierny panter chce počuť hymnu Ligy majstrov

Začínal v obrane. Skúšal to na krídle. Teraz ťahá outsidera gólmi do pohárovej Európy.

23.04.2019 12:23
Duván Zapata Foto: ,
Duván Zapata (druhý zľava) oslavuje gól v sieti Neapola so spoluhráčmi z Atalanty.
debata

O titule je v Serii A rozhodnuté. Opäť nikto nestačil na Juventus. Za ním je však poriadna tlačenica. Nečakane je v nej zapletená aj Atalanta Bergamo. Mužstvo, ktoré má vo vitríne jedinú trofej za víťazstvo v Talianskom pohári z roku 1963.

Pred i po jeho zisku sa viackrát pohybovala na hranici najvyššej súťaže a Serie B. Zdá sa však, že od ostatného návratu medzi elitu v roku 2011 svitlo na lepšie časy.

V predošlom ročníku si Atalanta zahrala šesťnásťfinále Európskej ligy, strelecky ju potiahol najmä Slovinec Josip Iličič. V európskej súťaži číslo dva hrala aj v tejto sezóne. A schyľuje sa na európsky hetrik. S dvomi malými zmenami v nadchádzajúcom ročníku – Atalanta útočí na Ligu majstrov a to najmä vďaka Duvánovi Zapatovi.

„Moje telo potrebuje bod zlomu, po ktorom sa všetko rozbehne. Nikdy však neviem, kedy príde. No jedno je isté – keď sa dostaví, budem iným hráčom,“ sľuboval Zapata tamojšiemu denníku ​L'Eco di Bergamo.

Urastený, ale pritom veľmi rýchly zakončovateľ vysvetľoval biedny štart do aktuálnej sezóny. V prvých trinástich kolách strelil len jeden gól, pripísal si tri asistencie. Priaznivci Atalanty žiadali, aby kouč Gian Piero Gasperini posadil 29-ročného Kolumbijčana na lavičku. Skúsený kormidelník však zostal Zapatovi verný a neoľutoval to.

V nasledujúcich 19 kolách Serie A sa trafil do čierneho dvadsaťkrát. Naposledy v pondelok večer. Proti klubu, ktorý ho priviedol z Estudiantes do Európy. Atalanta vďaka gólu Čierneho pantera – ako znie jeho prezývka – i asistencii zdolala druhý Neapol 2:1 a zostáva v boji o najvyššie priečky.

„Nikdy sa nevzdávame. Máme v tíme hráčov, ktorí sú hladní po úspechu. Veríme, že sa ho opäť dočkáme,“ vravel po výhre nad Neapolom Josip Iličič. „Zaslúžime si bojovať o Ligu majstrov. Tam hrajú najlepší a my k nim v tomto ročníku patríme,“ doplnil Gasperini.

Jeho aj zverencov čakali po príchode z Neapola tisíce nadšených fanúšikov. Ešte nikdy si na domácom štadióne nevypočuli hymnu Ligy šampiónov. Teraz sú k jej tónom bližšie, ako kedykoľvek predtým.

„Liga majstrov je najvyššia méta. A stretnúť sa na ihrisku s takými hráčmi je obrovská motivácia,“ doplnil Zapata, ktorý je v Bergame na dvojročnom hosťovaní zo Sampdorie Janov.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Atalanta Bergamo #Duván Zapata