Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

D10S! Nie, Messi nie je Boh, tvrdí pápež

Je to Boh! Fanúšikovia Barcelony s obľubou vyslovujú túto vetu v súvislosti s Lionelom Messim.

03.04.2019 12:36
Lionel Messi Foto: ,
Hviezdny kapitán Barcelony Lionel Messi.
debata

Dopomohol im k nej aj útočníkov dres s číslom 10. Číslice dôvtipne dopĺňajú písmenami D a S, čím v španielčine vzniká slovo DIOS – v preklade Boh.

Nie div, Argentínčan je stelesnením futbalovej dokonalosti, pýši sa mnohými rekordmi, je strojom na góly, magnet na úspechy. Pre Barcelonu má nevyčísliteľnú hodnotu.

zväčšiť Lionel Messi v drese Argentíny. Foto: TASR/AP, Petr David Josek
Messi Lionel Messi v drese Argentíny.

Navyše, mnohí experti ho považujú za najlepšieho futbalistu všetkých čias. Vo svete športu má povesť absolútnej celebrity, muža, ktorý stojí na jednej línii s legendami, akými boli basketbalový mág Michael Jordan či hokejový virtuóz Wayne Gretzky.

Nie všetci však súhlasia s tým, aby medzi Messim a Bohom bolo znamienko rovnosti. Jedným z nich je – pápež František.

zväčšiť Pápež František. Foto: Reuters, CARLOS JASSO
pápež františek Pápež František.

„Samozrejme, ľudia môžu označovať Messiho za Boha. Ale len v zmysle, keď mu chcú vyjadriť obdiv, rešpekt,“ tvrdí hlava katolíckej cirkvi v rozhovore pre Španielsku televíziu. „Súhlasím, na ihrisku predvádza božské kúsky, ale pozor – nie je to Boh,“ dodáva.

Pápež však zároveň uznáva, že Messi je výnimočným zjavom. Napokon, keď sa pápeža pred tromi rokmi pýtali, či je najlepším hráčom futbalovej histórie Pelé alebo Maradona, jeho odpoveď bola jednoznačná: „Ani jeden. Pre mňa je kráľom Messi.“

TV Pravda: Čo chýba Jozefovi Barmošovi v najlepšej osmičke Ligy majstrov a ktorá krajina má istú semifinálovú miestenku? Pozrite si video:

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #Lionel Messi