Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liverpool si z 500-tisíc spôsobov, ako vyhrať, vybral jeden z najškaredších

Keď už to vyzeralo tak, že sa futbalisti FC Liverpool a Tottenhamu Hotspur rozídu zmierlivo a pripíšu si do tabuľky najvyššej anglickej súťaže Premier League po jednom bode, nastal poriadne smolný moment.

01.04.2019 13:29
SOCCER-ENGLAND-LIV-TOT/ Foto:
Rozhodujúci moment. Vlastný gól stopéra Tottenhamu Tobyho Alderweirelda (vľavo) rozhodol duel s Liverpoolom (1:2).
debata

Ešte začiatkom 90. min bol na štadióne Anfield medzi dvomi spomenutými tímami nerozhodný stav 1:1. V posledných sekundách riadnej hracej doby sa však stal smoliarom duelu obranca „kohútov“ Toby Alderweireld. Zadák v drese hostí si nešťastne poslal loptu do vlastnej bránky po nie príliš vydarenej hlavičke od útočníka súpera Mohameda Salaha. „LFC“ si aj vďaka tomuto momentu v nedeľňajšom šlágri pripísal do tabuľky dôležité tri body a aj samotný kouč domácich Jürgen Klopp priznal, že jeho tímu pomohla do veľkej miery šťastena.

„Existuje približne 500-tisíc spôsobov, ako vyhrať zápas, a tento bol poriadne škaredý. Berieme však aj takýto triumf. Moji zverenci pracujú tvrdo a zaslúžia si aj trošku šťastia. Bez neho totiž nikdy nebudete na vrcholných pozíciách, to by skrátka nebolo možné,“ povedal nemecký tréner „The Reds“ po zápase podľa webu televízie Sky Sports.

Tím od rieky Mersey zaznamenal pritom už 33 víťazných gólov v 90. min alebo neskôr, čím drží absolútny rekord Premier League. Aj vďaka tomuto zápisu sa mohli Liverpoolčania tešiť z natiahnutia série zápasov bez prehry na domácom štadióne na 37 stretnutí. Viac však fanúšikov tohto klubu teší, že ich miláčikovia sa opäť dostali na čelo priebežnej tabuľky súťaže, keď po 32 dueloch majú na konte 79 bodov. Druhý Manchester City ich však má iba o dva menej a disponuje zápasom k dobru.

„Na body, ktoré aktuálne máme, sme sa poriadne natrápili. Chlapci sa nesmierne zlepšili od momentu, čo sme započali túto misiu. Chceme byť majstri a pracujeme na tom, aby sme boli po poslednom zápase sezóny lídrami súťaže,“ dodal Klopp, ktorého mužstvo čaká na titul od sezóny 1989/1990.

Londýnsky rival Tottenham aj v tomto stretnutí potvrdil klesajúcu formu. Z posledných piatich ligových zápasov nevyhral ani raz a naďalej sa „vyhrieva“ iba na treťom mieste v tabuľke s rovnakým počtom bodov ako štvrtý Manchester United (61).

„Myslím si, že celkovo sme boli lepší. Sme sklamaní, no zároveň som hrdý na svojich hráčov pre to, ako sa dokázali otriasť z prehier proti Southamptonu (1:2) a Chelsea (0:2). Zaslúžia si veľké uznanie a status hrdinov. Je škoda, že nie sme spolu s Liverpoolom a ManCity v boji o ligový titul, hoci sme dlho boli na tých pozíciách. Musíme však myslieť optimisticky. Máme pred sebou ešte sedem zápasov, navyše sme vo štvrťfinále Ligy majstrov,“ zhodnotil výkon hráčov Hotspur tréner Mauricio Pochettino podľa webu ESPN.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Tottenham Hotspur #Jürgen Klopp