Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Parížania vyhrali bitku s UEFA. Prestupov Neymara a Mbappého sa však netýkala

Francúzsky futbalový veľkoklub Paríž Saint-Germain vyhral právnu bitku s UEFA, ktorá chcela znovu otvoriť vyšetrovanie jeho výdavkov na prestupy a výplaty.

19.03.2019 20:04
Neymar, Kylian Mbappé Foto: ,
Neymar a Kylian Mbappé v drese Paríža St. Germain.
debata

Športový arbitrážny súd (CAS) dnes vyhovel odvolaniu Parížanov na základe toho, že UEFA pri snahe o otvorenie už uzavretého prípadu možného porušenia finančného fair play prekročila stanovenú desaťdňovú lehotu.

UEFA vlani v júni vyšetrovanie prestupov PSG uzavrela s tým, že za účtovné obdobie 2015, 2016 a 2017 skončil klub v prijateľnej odchýlke v porovnaní príjmov a výdavkov. Vyšetrovacia komisia ale v júli odporučila prípad ďalej preskúmať, proti čomu sa klub úspešne odvolal.

Súčasné rozhodnutie sa netýka vyšetrovania financií PSG v sezóne 2017/18, keď klub kúpil za rekordných 222 miliónov eur z Barcelony brazílsku hviezdu Neymara a z Monaka priviedol za 180 miliónov eur Kyliana Mbappého.

Podľa pravidiel finančného fair play kluby nesmú vynakladať na prestupy väčšie sumy, než zarobia. Zložitý súbor regulí tiež obmedzuje možnosť bohatých majiteľov investovať do klubu vlastné peniaze.

UEFA parížsky klub podozrieva okrem iného z toho, že tieto pravidlá obchádza nadhodnocovaním sponzorských zmlúv s partnermi, ktorí sú blízki jeho vlastníkom.

TV Pravda: Čo chýba Jozefovi Barmošovi v najlepšej osmičke Ligy majstrov a ktorá krajina má istú semifinálovú miestenku? Pozrite si video:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain