Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bale chce napriek sporom so Zidanom ukončiť kariéru v Reale. Čaká ich debata

Po návrate Zinedina Zidana na trénerskú lavičku Realu Madrid začali silnieť špekulácie o odchode útočníka Garetha Bala.

15.03.2019 22:14
debata
Tréner Realu Madrid Zinedine Zidane a jeho... Foto: Reuters, JUAN MEDINA
Zinedine Zidane Tréner Realu Madrid Zinedine Zidane a jeho zverenec Gareth Bale počas tréningu.

Dvadsaťdeväťročný Walesan sa kvôli nevýrazným výkonom ocitol pod paľbou kritiky médií aj vlastných fanúšikov a o jeho konci v drese „bieleho baletu“ sa hovorí aj preto, že si sa Zidanom v minulosti nesadol. To potvrdil aj hráčov agent Jonathan Barnett, podľa neho ale Bale netúži v španielskom veľkoklube skončiť.

„Celú kariéru chce stráviť v Reale Madrid. Ak to nevyjde, znovu si o tom pohovoríme. Je tu šťastný. Porozprávajú sa so Zinedinom Zidanom a od toho sa odrazíme. Keď ho necháte hrať tak, ako chce on sám, a bude pravidelne nastupovať, zaradí sa medzi najlepších,“ povedal Barnett rádiu BBC 5 Live Sport. Bale má v Reale zmluvu do roku 2022.

Rozpory medzi ním a Zidanom vznikli kvôli hernému štýlu. „Gareth chcel hrať určitým spôsobom a Zidane po ňom zase vyžadoval niečo iné. Po čase sa to zhoršilo,“ uviedol Barnett.

Real prežíva nevydarenú sezónu. Séria zlých výsledkov vyvrcholila domácou prehrou 1:4 v osemfinálovej odvete Ligy majstrov proti Ajaxu Amsterdam, po ktorej odvolali kouča Santiaga Solariho. Bola to už druhá trénerská výmena v sezóne. „Biely balet“ navyše vypadol aj v semifinále Španielskeho pohára s Barcelonou a v La Lige na ňu z tretej pozície stráca dvanásť bodov.

V ligovom stretnutí proti Barcelone začiatkom marca madridskí fanúšikovia Bala vypískali. „Ten výsmech ho nijako netrápi. Pozrite sa, čo už dokázal, čo vyhral, ​​ako hral. Za niekoľko rokov sa deti rodičov, ktorí na neho bučia, pozrú na jeho góly a povedia si, ako skvelý hráč to bol,“ vyhlásil Barnett.

Štyridsaťšesťročný Zidane sa vrátil do Madridu po necelých desiatich mesiacoch po tom, ako v minulom roku prekvapivo odstúpil, hoci s Realom vyhral trikrát po sebe Ligu majstrov. Jeho obnovená premiéra na lavičke „bieleho baletu“ sa uskutoční v sobotu na Santiago Bernabéu proti osemnástej Celte Vigo.

TV Pravda: Slovenský futbal už čoskoro korunuje svojho ďalšieho kráľa. Kto by mal ovládnuť aktuálny ročník ankety Futbalista roka podľa legiend Vladimíra Kindera a Szilárda Németha?

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Gareth Bale #Zinedine Zidane