Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pérezov telefonát nepomohol. Zidane (nateraz) odmietol ponuku na návrat

Tréner Zinedine Zidane sa v najbližšom období k futbalistom Realu Madrid nevráti. Podľa bývalého šéfa klubu Ramóna Calderóna dostal francúzsky majster sveta z roku 1998 ponuku nahradiť Santiaga Solariho, ale odmietol ju.

07.03.2019 16:29
Florentino Pérez, Zinedine Zidane Foto: ,
Prezident Realu Madrid Florentino Pérez a bývalý tréner klubu Zinedine Zidane.
debata

„Dnes ráno predseda (Florentino Pérez) Zidanovi volal, aby sa vrátil, ale ten to odmietol. Nechal si otvorené dvierka, že by mohol prísť v júni,“ povedal Calderón rozhlasovej stanici BBC.

Podľa neho je hlavným adeptom na prevzatie mužstva ďalší bývalý kouč Realu José Mourinho, ktorý v decembri skončil v Manchestri United.

„To by ale podľa mňa nedávalo zmysel,“ uviedol Calderón. „Nech urobíte v tejto časti sezóny čokoľvek, bude to zle. Rátam s tým, že počkajú do konca sezóny, ale to je veľmi dlhá doba. Tri mesiace znášať všetku tú kritiku a zlosť fanúšikov…“ povedal bývalý predseda Realu, ktorý ho viedol v rokoch 2006 až 2009.

Real v utorok vypadol po hanebnej domácej prehre 1:4 s Ajaxom v osemfinále Ligy majstrov, ktorú v predchádzajúcich troch rokoch vyhral, ​​a sezónu zrejme zakončí bez trofeje. V španielskej lige stráca na treťom mieste 12 bodov na vedúcu Barcelonu, ktorá ho minulý týždeň vyradila z domáceho pohára. Odchod kouča Solariho je preto považovaný za hotovú vec.

Argentínsky tréner nahradil v novembri odvolaného Julena Lopeteguiho, ktorý mužstvo prevzal v lete po Zidanovom prekvapivom odchode. Slávny Francúz opustil lavičku Realu po dva a pol roku, aj keď mal zmluvu až do roku 2020. Okrem troch triumfov v Lige majstrov s tímom vyhral aj španielsky titul, dvakrát európsky Superpohár a klubové majstrovstvá sveta.

TV Pravda: Pozrite si videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Zinedine Zidane