Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pištoľník zakončil šou v štýle Panenku. Bude katom Realu aj v sobotu?

Z hľadiska streleckej aktivity to bol pre Barcelonu najhorší výkon v sezóne. Do priestoru bránky Realu Madrid leteli len štyri pokusy. Napriek tomu ukazovalo skóre na veľkoplošnej obrazovke štadióna Santiago Bernabéu 3:0 pre hostí.

28.02.2019 14:14
Suárez Messi Foto: ,
Luis Suárez a Lionel Messi oslavujú gól do siete Realu Madrid.
debata

„Proti Lyonu sme vystrelili na bránku 25-krát a gól z toho nebol. Teraz sme mali minimum šancí a vyhrali sme rozdielom triedy,“ vravel po stredajšej semifinálovej odvete domáceho pohára tréner Barcelony Ernesto Valverde pre denník Marca.

Najväčšiu radosť mu urobil Luis Suárez. Uruguajčan mal prsty vo všetkých troch góloch.

„V ostatných týždňoch čelil kritike, že nevie nájsť streleckú formu. Myslím, že zavrel pochybovačom ústa. Vždy bol mužom na správnom mieste. Je agresívny a ambiciózny. Keď sa mu nedarí, pracuje ešte tvrdšie, aby nepríjemné obdobie prelomil. To dokážu len najlepší hráči. Ohúril ma a potvrdil, že patrí medzi nich,“ rozplýval sa kouč Barcelony.

Valverde údajne musel v kabíne po bezgólovom prvom polčase zvýšiť hlas. Dôvodom bol najmä Vinícius Júnior. Osemnásťročný Brazílčan robil obrane hostí obrovské problémy. Suaréz mu však ukázal, ako má premieňať veľké šance.

„Splnili sme úlohu, ktorú sme si dali pred štartom sezóny. Bolo to o úvodnom góle. Vedeli sme, že ak skórujeme prví, budú musieť viac útočiť. Tlačili sa hore a preto sme mali viac priestoru. Dokázali sme ho využiť,“ tešil sa Suárez.

Tridsaťdvaročný zakončovateľ si otvoril strelecký účet po parádnej strele z prvej. Nebyť stopéra Realu Raphaela Varana, ktorý si dal vlastný gól, tešil by sa Suárez aj z ďalšieho presného zásahu. Bývalý hráč Ajaxu či Liverpoolu nakoniec skóre aj uzavrel.

Nectil staré pravidlo, že faulovaný hráč by nemal zahrávať pokutový kop. K bielemu bodu sa postavil sebavedomo. Nečudo, vedel, čo na brankára Keylora Navasa chystá – zakončenie v štýle Antonína Panenku.

„Nehrali sme tak, ako sme si predstavovali. Na súpera to však stačilo,“ rýpol si do rivala najlepší muž zápasu. So spoluhráčmi sa na pôde Realu predstaví opäť zajtra v šlágri 26. kola La Ligy.

„Kalendár je náročný, nemáme veľa času na oddych. Musíme ho využiť čo najlepšie a pokúsiť sa Real opäť zdolať,“ uzavrel Suárez. Svoje góly oslavuje gestom napodobňujúcim pištole. Vďaka tomu mu prischla prezývka El Pistolero. Zostrelí pištoľník Real aj v sobotu?

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Luis Suaréz #fc barcelona