Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi ako Superman. Aj barcelonský hrdina má svoj kryptonit

Je mimoriadne obratný, technicky výnimočný, futbalovo nadmieru inteligentný. V zakončení (takmer) bezchybný. Pre mnohých najlepší futbalista histórie.

27.02.2019 10:39
FC Barcelona Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Reč nie je o nikom inom ako o Lionelovi Messim. Barcelonský útočník roky dokazuje, že je stelesnením všetkého, čo spadá do kategórie – futbalová genialita.

Naposledy sa Messi blysol cez víkend. V ligovom súboji s FC Sevilla zažiaril hetrikom. A nie hocijakým – čo gól, to skvost.

zväčšiť Lionel Messi. Foto: Reuters, ALBERT GEA
SOCCER-SPAIN-FCB-VAL/ messi Lionel Messi.

„Máme rozdielového hráča. Takého, o ktorom môžeme hovoriť len v superlatívoch. Máme najlepšieho futbalistu na svete,“ spieval ódy na Messiho adresu barcelonský tréner Ernesto Valverde.

Na prvý pohľad sa zdá, že Messi nemá slabé miesto. Lenže ani tí najväčší superhrdinovia nie sú bez chyby.

„Vieme, čo je Messiho kryptonit (fiktívny chemický prvok, ktorý oslaboval Supermana, pozn.). Sú to jeho súboje s Realom Madrid v domácom pohári,“ píše španielsky denník Marca.

A hneď pridáva štatistiku: Messi dosiaľ odohral v Kráľovskom pohári proti Realu sedem zápasov. Koľkokrát svietilo jeho meno medzi strelcami gólov? Ani raz.

Zostrih z prvého semifinálového zápasu.

Celkovo Argentínčan nastúpil v Španielskom pohári 71-krát, zaznamenal 50 presných zásahov.

Pridať ďalší (ďalšie) môže už dnes večer. Napokon, Barcelona bude majstrovstvo svojho génia potrebovať. Prvý semifinálový zápas na Nou Campe sa totiž skončil 1:1, esá drží v rukách Real.

Premohne Messi svoj vlastný kryptonit?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #El Clásico #Lionel Messi #Španielsky pohár