Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechcel byť náhradníkom. Škrtel odmietol ponuku Barcelony

Obranca slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel koncom kalendárneho roka 2018 odmietol ponuku na prestup do FC Barcelona.

12.02.2019 13:32
Martin Škrtel, Islam Slimani Foto: ,
Martin Škrtel a Islam Slimani počas tréningu Fenerbahce Istanbul v Trnave.
debata

Súčasný zadák tureckého Fenerbahce Istanbul si svoju budúcnosť predstavoval inak. „Martin bol jeden zo štyroch stopérov, ktorých si vyhliadol španielsky veľkoklub. Pravda, on sám mal inú predstavu o ďalšom pokračovaní kariéry a tejto možnosti nebol príliš naklonený,“ povedal v januári Škrtelov agent Karol Csontó v rozhovore pred denník Šport.

Informáciu teraz potvrdil partner spoločnosti Stars and Friends Mithat Halis a špecifikoval aj dôvod, prečo 34-ročný rodák z Handlovej reagoval negatívne na ponuku „blaugranas“.

„Barcelončania trvali na jeho angažovaní, pretože chceli na stopérsku pozíciu adekvátneho hráča, ktorý by bol alternatívou pre Gerarda Piquého a Samuela Umtitiho. Slovák však nesúhlasil, lebo im nechcel robiť náhradníka,“ prezradil Halis pre web španielskeho denníka AS. Podľa klubu z Camp Nou má Škrtel neodmysliteľné kvality, ktoré by dokázali zúročiť aj najväčšie svetové kluby.

„V Barcelone videli predovšetkým zápas Slovenska s Ukrajinou a ocenili najmä to, akým lídrom je Škrtel pre svoj tím. On však povedal, že chce v kariére pokračovať v Turecku,“ doplnil Halis.

O služby Martina Škrtela sa okrem FC Barcelona zaujímal aj taliansky Juventus Turín. Turecké médiá v priebehu minulého týždňa priniesli informáciu o tom, že s Fenerbahce odmietol skúsený zadák predĺžiť zmluvu o ďalšie dva roky. Po skončení sezóny 2018/2019 by sa kapitán SR mal stať voľným hráčom.

TV Pravda: Kto získa futbalový titul? Ako bude vyzerať trnavská jar? Pozrite si naše predpovede v relácii Týždeň v športe – futbalový špeciál s Vladimírom Kinderom (vysielané 11. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #fc barcelona #Fenerbahce Istanbul