Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zidane nechcel predať Ronalda, ale Bala. Walesan má naňho stále ťažké srdce

Waleský futbalista Gareth Bale priznal, že mal komplikované vzťahy s bývalým trénerom Realu Madrid Zinedinom Zidanom.

06.02.2019 18:46
Zinedine Zidane, Gareth Bale Foto: ,
Zinedine Zidane a Gareth Bale na snímke z mája 2018 pred finále Ligy majstrov v Kyjeve.
debata (1)

Francúzsky kouč opustil „biely balet“ iba pár dní po tom, čo s ním minulý rok dosiahol tretie víťazstvo v neprerušenej sérii v pohárovej Lige majstrov. Dvadsaťdeväťročný rodák z Cardiffu prezradil, že odvtedy so Zidanom nekomunikoval.

„Nikdy mi nehovoril o zámere opustiť klub. Po jeho odchode sme sa spolu už nerozprávali,“ prezradil Bale v rozhovore pre web fourfourtwo.com a doplnil, že vzťah medzi ním a 46-ročným rodákom z Marseille bol čisto pracovného charakteru. „Mali sme dobré vzťahy, boli však vyslovene profesionálne. Nepovedal by som, že sme boli najlepší kamaráti.“

Bale v spomenutom interview tiež prezradil, že stále má na Zidana ťažké srdce. Hoci Madridčania vo finálovom zápase Ligy majstrov zdolali FC Liverpool 3:1, na čom sa Walesan podieľal dvoma gólmi, do stretnutia nenastúpil od začiatku.

„Bol som frustrovaný, že som nehral od prvých minút. Predtým som v posledných štyroch ligových zápasoch strelil päť gólov. Cítil som, že si zaslúžim hrať od začiatku,“ reagoval Gareth Bale, ktorý v zápase strelil víťazný gól na 2:1. Stal sa tak o tri minúty neskôr, ako sa dostal na ihrisko v 61. min. Vtedy sa presadil pamätnými nožničkami z hranice šestnástky.

„Ten gól som si pozrel zo záznamu viackrát a myslím si, že nemusím nikomu nič viac dokazovať. Chcel som to urobiť pre tím,“ uzavrel útočník „pusiniek“.

Pred časom prehovoril o Zidanovom konci bývalý prezident Realu Madrid Ramón Calderón.

„Zidane trval na udržaní Cristiana Ronalda v kádri a predaji Bala. Prezident klubu (Florentino Pérez, pozn.) urobil úplný opak,“ uviedol Calderón.

„Zidane plánoval nákupy a predaj ďalších hráčov, ale Pérez to odmietol. Stalo sa to viackrát počas jeho pôsobenia v pozícii trénera Realu. Preto sa rozhodol skončiť. A urobil dobre,“ dodal Calderón.

TV Pravda: Aké sú očakávania v nasledujúcich siedmich dňoch v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – lyžiarsky špeciál (vysielané 4.2.2019).

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Gareth Bale #Zinedine Zidane