Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík bude zarábať najviac zo Slovákov. Dres venoval do Číny

Odchod Mareka Hamšíka do čínskej futbalovej ligy vyzerá už ako hotová vec. Slovenský stredopoliar by sa mal v najbližších dňoch stať novou posilou tímu Ta-lien I-fang.

04.02.2019 11:36 , aktualizované: 13:22
debata (8)
Marek Hamšík ďakuje fanúšikom Neapola pri... Foto: Reuters, CIRO DE LUCA
Marek Hamšík Marek Hamšík ďakuje fanúšikom Neapola pri odchode z trávnika počas zápasu so Sampdoriou.

Neapol za neho zinkasuje odstupné 15 až 20 miliónov eur. Ešte viac peňazí poputuje na bankový účet slovenského reprezantanta.

Hamšík by mal totiž podľa správ talianskych médií zarobiť počas troch rokov až 27 miliónov eur. S ročným príjmom deväť miliónov sa tak stane najlepšie zarábajúcim slovenským športovcom.

Prekoná hokejistov Andreja Sekeru a Tomáša Tatara (obaja plat 5,5 milióna eur) i cyklistickú superstar Petra Sagana (odhadovaný plat 5 miliónov eur).

Hamšík v sobotu nastúpil v drese SSC Neapol proti Sampdorii Janov, čo podľa všetkého bol jeho posledný zápas za klub spod Vezuvu. Pri odchode z trávnika sa chytil za srdce a rozlúčil sa s fanúšikmi.

Dres, v ktorom odohral sobotňajší duel, venoval svojmu bývalému spoluhráčovi Paolovi Cannavarovi. Spolu sa stretnú v Číne, keďže Cannavaro robí v klube Kuangčou Evergrande asistenta svojmu bratovi Fabiovi.

„Nastal deň, ktorý nechcel zažiť ani jeden z fanúšikov Neapola. Všetko v živote má svoj začiatok i svoj koniec. Marek, v Neapole si dokázal niečo výnimočné. Na tvoje výkony ľudia nikdy nezabudnú. Ďakujem, že si mi venoval svoj posledný dres, ktorý si nosil s láskou,“ napísal Cannavaro na instagrame.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol