Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Namiesto žolíka hlupák. Džeko opľul rozhodcu, AS Rím schytal debakel 1:7

Útočníkovi AS Rím Edin Džeko hrozí disciplinárny trest za opľutie rozhodcu vo štvrťfinále Talianskeho pohára s Fiorentinou.

31.01.2019 09:28 , aktualizované: 10:31
debata

Od rozhodcu Gianlucu Manganiella, ktorého podľa televíznych záberov opľul počas hádky, dostal bosniansky futbalista v 72. minúte stredajšieho zápasu červenú kartu.

Kanonier prišiel na ihrisko v druhom polčase, ale debaklu 1:7 nezabránil.

Podľa talianskych médií mal Džeko počas zápasu prudkú hádku aj so spoluhráčom Bryanom Cristantem.

Po zápase sa okamžite objavili špekulácie o možnom odvolaní trénera AS Rím Eusébia Di Francesca. Keď sa ho opýtali, či zvažuje rezignáciu, odpovedal: „V mojej hlave nie je nikdy taká myšlienka.“

Vzápätí pre klubovú televíziu dodal: „Chcel by som sa dostať do hláv mojich chlapcov a pochopiť mnoho vecí. Zaujímalo by ma, prečo vždy hľadáme výhovorky. Pozrime sa najprv sami na seba, aký výkon sme podali. Nebavme sa o zmenách. Takto to ďalej nemôže fungovať. Bol to zlý výkon po každej stránke, technickej aj taktickej. Ako prvý sa zaň chcem ospravedlniť.“

Rimania inkasovali šesť a viac gólov v Coppa Italia premiérovo od mája 1961, aj vtedy sa im to pritrafilo proti Fiorentine. „Toto je asi môj najbolestivejší deň v pozícii športového riaditeľa. Nikdy predtým som nezažil takýto zápas. Je mi ľúto všetkých našich fanúšikov, ktorí prišli za nami do Florencie, aj tých, ktorí to sledovali doma pri televízore. Tréner Di Francesco má našu dôveru,“ poznamenal športový riaditeľ Rimanov Monchi.

Vo štvrťfinále vypadli aj futbalisti Juventusu Turín, ktorí podľahli vonku Atalante Bergamo 0:3. O triumf domácich sa postaral dvomi gólmi Kolumbíjčan Duvan Zapata, ktorého doplnil v 37. min Timothy Castagne.

„Bianconeri“ sa tak nestanú piaty raz v sérii celkovými víťazmi pohárovej súťaže, ktorej kraľovali od roku 2015.

Tréner suverénneho lídra Serie A (bilancia 19–2–0) Massimiliano Allegri dosledoval zápas mimo lavičky, z ktorej ho rozhodca vykázal po tom, ako krátko pred polčasovou prestávkou nemiestne „ventiloval“ svoj hnev.

„Bolo to správne rozhodnutie, celý duel pískal správne a bezchybne. V danej chvíli som zaplatil za môj hnev. Vzhľadom na to, ako si hráči v doterajšom priebehu sezóny počínali, ich za túto prehru nebudem haniť. Takéto zápasy sa skrátka občas pritrafia,“ nerobil Allegri tragédiu z prehry.

TV Pravda: Čo sa dialo posledných 7 dní v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – tenisový špeciál (vysielané 28.1.2019).

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #AS Rím #Edin Džeko