Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdy prosia políciu: Neprestávajte hľadať Salu

Rozhodnutie britských úradov ukončiť pátranie po zmiznutom lietadle, v ktorom okrem pilota sedel aj argentínsky futbalista Emiliano Sala, nenechalo chladnými viacerých elitných hráčov.

25.01.2019 11:17
debata
Emiliano Sala v drese FC Nantes. Foto: Reuters, Stephane Mahe
sala nantes Emiliano Sala v drese FC Nantes.

Lionel Messi, Sergio Agüero, Gonzalo Higuaín a mnohí ďalší využili sociálne siete a prosia políciu, aby pokračovala v hľadaní.

Jednomotorové lietadlo Piper Malibu zmizlo z radarov v pondelok večer medzi ostrovmi Jersey a Guernsey. Šikovný útočník, ktorý v uplynulých sezónach patril medzi top kanonierov Ligue 1, sa vracal z Nantes do Cardiffu, kam prestúpil minulý týždeň za rekordných 17 miliónov eur.

Polícia pátrala tri dni, ale nenašla žiadne stopy. „Šanca na prežitie v takýchto náročných podmienkach je takmer nulová,“ vyhlásil hovorca polície v Guernsey.

Avšak hráči a fanúšikovia sa nevzdávajú a o rovnaké prosia políciu. Viacerí elitní futbalisti pridali príspevky s hashtagom „NoDejendeBuscar“, čo v preklade znamená „Neprestaňte hľadať“.

„Nevzdávame to. Chceme stále veriť. Polícia musí pokračovať v pátraní. Myslím na Emiliana a jeho rodinu,“ napísala hviezda Manchestru City Agüero.

K výzve sa pridal aj Salov bývalý klub FC Nantes.

„Dozvedeli sme sa, že úrady ukončili pátranie. Nesúhlasíme s tým a dôrazne žiadame, aby v ňom polícia pokračovala. Emiliano Sala sa musí nájsť. Kvôli jeho rodine a blízkym. Spolu pre Emiho,“ píše sa v stanovisku francúzskeho klubu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sergio Agüero #Lionel Messi #Emiliano Sala