Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Greguš v zámorí ohúril nielen výškou. Má vraj lepšiu angličtinu ako kouč z Newcastlu

Iba pár dní po svojom príchode k účastníkovi zámorskej futbalovej súťaže Major League Soccer (MLS) Minnesote United zaujal Slovák Ján Greguš trénera klubu aj nových spoluhráčov.

24.01.2019 18:20
debata
Ján Greguš v reprezentačnom drese. Foto: SITA/AP, Sakchai Lalit
Teerasil Dangda, Ján Greguš Ján Greguš v reprezentačnom drese.

Dvadsaťsedemročný záložník ešte koncom roka 2018 prestúpil na sever USA z dánskeho FC Kodaň a zapojil sa do tréningového procesu svojho nového zamestnávateľa. Vysoký rodák z Nitry (190 cm) už stihol medzičasom navštíviť aj zápas NBA a podľa viacerých jeho spoluhráčov by zapadol aj na basketbalovú palubovku.

„Už teraz vieme povedať, že prítomnosť Jána – velikána na ihrisku bude badateľná. Oplýva dôležitým faktorom húževnatosti a dokáže hrať dobre oboma nohami, dokázal to aj na tej najvyššej ligovej úrovni. Určite mu nebude trvať dlho, kým sa adaptuje na našu súťaž. Bude schopný zasiahnuť do zápasového diania okamžite a pobiť sa o úspech,“ povedal na adresu Greguša americký stredopoliar v drese Minnesoty Ethan Finlay pre web startribune.com.

Okrem svojej výšky zaujal odchovanec nitrianskeho futbalu aj svojou angličtinou. Ohúrený z nej bol najmä tréner Adrian Heath. „Má možno lepšiu angličtinu ako ja,“ poznamenal žartovne 58-ročný lodivod, pochádzajúci z Newcastlu.

„Ja si to nemyslím, ale ďakujem za kompliment. Angličtinu sa učím od svojich pätnástich rokov a pri komunikácii rozumiem väčšine vecí, ale stále sa mám v čom zlepšovať,“ odvetil Greguš podľa startribune.com.

Po prvých tréningoch s americkým mužstvom slovenský reprezentant usudzuje, že tím má potenciál siahnuť na veľké méty. „Samozrejme, neustále sledujem súťaž a myslím si, že z roka na rok bude jej kvalita stúpať. V lige je mnoho kvalitných hráčov aj tímov. Môžem už teraz povedať, že aj Minnesota má mnoho kvality a v blížiacej sa sezóne by sa mala umiestniť vyššie, než tomu bolo v roku 2018,“ poznamenal Ján Greguš.

United v uplynulom ročníku MLS nepostúpili do play off, v tabuľke Západnej konferencie skončili na desiatej priečke. V MLS pôsobí v inom klube Real Salt Lake ďalší slovenský reprezentant Albert Rusnák.

debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #Ján Greguš #Minnesota United