Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažké rozhodnutie úradov. Pátranie po zmiznutom lietadle so Salom ukončili

Anglické úrady vo štvrtok popoludní ukončili pátranie po zmiznutom súkromnom lietadle PA-46 na palube s argentínskym futbalistom Emilianom Salom a pilotom Davidom Ibbotsonom.

24.01.2019 17:06 , aktualizované: 17:30
Emiliano Sala Foto: ,
Futbalový magazín s Emilianom Salom na titulke v Nantes, kde pôsobil argentínsky futbalista pred odchodom do Cardiffu.
debata

Radarom sa ani po troch dňoch nepodarilo nájsť trosky stroja, ktorým v pondelok letel 28-ročný Argentínčan z Nantes na Britské ostrovy, kde sa mal stať novou posilou Cardiffu City. Vo štvrtok popoludní napokon prišlo definitívne vyhlásenie zo strany policajných úradov v Guernesey:

„Urobili sme mimoriadne náročné rozhodnutie o ukončení pátrania. Šance oboch členov posádky stroskotaného lietadla na prežitie sú minimálne,“ skonštatoval kapitán David Baker.

„Najbližších príbuzných sme už o tom informovali a v myšlienkach sme v týchto ťažkých chvíľach s rodinami pilota a jeho pasažiera,“ píše sa vo vyhlásení.

Do pátrania sa zapojili záchranári na vode i vo vzduchu a podľa polície prehľadali oblasť približne 1700 štvorcových míľ. Preverili aj všetky dostupné dáta z mobilných telefónov a satelitné zábery. Napriek všetkému úsiliu sa ale nepodarilo nájsť žiadnu stopu po lietadle, pilotovi alebo pasažierovi. Obaja muži budú ďalej vedení ako nezvestní.

Hoci sa aktívne pátranie po posádke zmiznutého lietadla skončilo, prípad naďalej zostáva otvorený. Všetky lode a lietadlá, ktoré sa teraz budú v oblasti pohybovať, bude polícia vyzývať k hľadaniu akýchkoľvek stôp po lietadle.

Stroj s pilotom Davidom Ibbotsonom a 28-ročným futbalistom zmizol blízkosti jedného z Normanských ostrovov neďaleko francúzskeho pobrežia. Argentínsky útočník sa bol rozlúčiť so spoluhráčmi v Nantes, odkiaľ v sobotu prestúpil do Cardiffu za 15 miliónov libier, čo je najvyššia prestupová čiastka v histórii tohto waleského klubu hrajúceho Premier League. V pondelok sa vracal späť, aby sa v utorok prvýkrát pripojil k tímu na tréningu.

Pred štartom Sala vyjadril v hlasovej správe, ktorú zverejnila argentínske médiá, obavy zo zlého technického stavu lietadla. „Práve som na palube lietadla, ktoré vyzerá, ako by sa malo rozpadnúť. Ak by ste o mne nemali do hodiny a pol žiadne správy, neviem, či by nemali poslať niekoho, kto by ma našiel. Naozaj sa bojím,“ uviedol Sala okrem iného vo zvukovej nahrávke.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cardiff City #Emiliano Sala