Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymar si obnovil zranenie nohy. Podľa súpera si o to koledoval zosmiešňovaním

Brazílsky futbalista Neymar z Paríža Saint-Germain odkríval so zranením pravej nohy zo stredajšieho zápasu Francúzskeho pohára proti Štrasburgu.

24.01.2019 11:26
Neymar Foto: ,
Zranenie Neymara počas zápasu proti Štrasburgu.
debata

Hviezdny útočník má opäť problém s piatou metatarzálnou kostičkou v chodidle, ktorú si zlomil už vlani vo februári. Prišiel vtedy o zvyšok klubovej sezóny a mal čo robiť, aby stihol majstrovstvá sveta v Rusku.

Favorizovaní Parížania v osemfinále zdolali Štrasburg 2:0, hlavnou témou bolo zranenie Neymara, ktorý musel striedať v 62. minúte. Nohu si podvrtol bez cudzieho zavinenia, ale v predchádzajúcom priebehu zápasu bol terčom okopávania a niekoľkých tvrdých zákrokov súpera.

„Prvé vyšetrenie ukázalo, že došlo k bolestivému obnoveniu zranenia piatej priehlavkovej kosti na pravej nohe. Liečba bude závisieť od toho, ako sa zranenie bude v najbližších niekoľkých dňoch vyvíjať. V súčasnosti sa dajú predpokladať všetky možnosti,“ uviedol PSG po Neymarovom vyšetrení v nemocnici. Vlani musel brazílsky loptový kúzelník na operáciu a nehral tri mesiace.

Suverénneho lídra francúzskej ligy čaká 12. februára prvý zápas osemfinále Ligy majstrov proti Manchestru United.

Tréner Thomas Tuchel bol po zápase nahnevaný na rozhodcu, že Neymara dostatočne nechránil. „Nepískalo sa v jednom prípade, potom v druhom, v treťom a skončilo to tak, že si podvrtol nohu,“ hneval sa nemecký kouč.

Jeden z najtvrdších zákrokov na Neymara v stretnutí predviedol záložník Anthony Goncalves, ktorý to ani po zápase neľutoval a naznačil, že si za to Brazílčan mohol sám svojím štýlom hry.

„Je to skvelý hráč, za to ho rešpektujem, ale nie sme tu pre to, aby si z nás robil srandu. Nie sme tu pre to, aby sa bavil na náš účet,“ uviedol Goncalves.

Podľa stredopoliara Štrasburgu Neymarovi, ktorý občas využíva svoje technické kúsky k zosmiešneniu súpera, chýba pokora.

„Ak sa chce baviť, odpovieme zbraňami, ktoré máme. Musíme brániť náš dres. Nie sme tu nikomu na smiech. Nech sa baví, je to jeho štýl a ľudia sa na to chodia pozerať. Ale potom sa nemôže sťažovať,“ povedal Goncalves.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Paríž St. Germain