Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Mizivá šanca na prežitie. Rekordná posila Cardiffu zmizla z oblohy

Útočník Cardiffu City Emiliano Sala bol na palube lietadla, ktoré sa v pondelok v noci stratilo z radarov a pátrajú po ňom záchranári. V utorok na obed to potvrdila francúzska polícia.

22.01.2019 13:16 , aktualizované: 14:04
sala nantes Foto: ,
Emiliano Sala v drese FC Nantes.
debata

V lietadle typu Piper Malibu sedela okrem pilota a argentínskeho futbalistu ešte jedna osoba. Stroj sa stratil nad ostrovom Jersey, ktorý leží pri francúzskom pobreží, ale patrí Veľkej Británii.

Cardiff City podpísal Salu ako rekordnú posilu (17 milónov eur) len minulý týždeň z francúzskeho FC Nantes. Dvadsaťosemročný Argentínčan patril v uplynulých sezónach medzi najlepších strelcov Ligue 1. Na jeseň strelil v lige a pohári 13 gólov, viac dali len Kylian Mbappé a Nicolas Pépé.

Lietadlo vzlietlo z Nantes v pondelok o 19.15 h. Vo výške 5000 stôp požiadal pilot letovú kontrolu na ostrove Jersey o medzipristátie. Stroj zmizol z radarov vo výške 2300 stôp medzi ostrovmi Jersey a Guernsey.

Pátranie museli v noci prerušiť pre nepriaznivé počasie, silné vetry a zníženú viditeľnosť. Letisko v Cardiffe potvrdilo, že dispečeri očakávali let súkromného stroja z Nantes.

Pátranie obnovili o ôsmej hodine ráno. „Doteraz sme prehľadali viac 1 000 štvorcových míľ. K dispozícii máme päť lietadiel a dva záchranné člny. Zatiaľ sme neobjavili žiadne stopy po lietadle,“ uviedol vo vyhlásení hovorca polície z ostrova Guernsey John Fitzgerald.

Ten zároveň dodal, že je veľmi nízka pravdepodobnosť, že niekto prežil. „Neočakávam, že nájdeme niekoho živého a nemyslím si, že pobrežná hliadka oplýva optimizmom,“ doplnil Fitzgerald.

Nantes odložilo zápas

FC Nantes preložil stredajší zápas Francúzskeho pohára proti treťoligovému Entente Sannois Saint-Gratien na nedeľu. Toto rozhodnutie nadväzuje na zmiznutie lietadla, na palube ktorého sa nachádzal aj bývalý hráč tímu z Ligue 1 Emiliano Sala.

Sala minulý týždeň prestúpil do Cardiffu za rekordných 17 miliónov eur. Argentínsky útočník sa s klubom rozlúčil iba v pondelok popoludní.

„Nemám žiadne nové informácie, všetko viem od novinárov. Je to hráč, ktorý už nášmu klubu nepatrí, ale dúfam, že sa nájde živý a zdravý. Ani som nevedel, že je ešte v Nantes, ale Emiliano sa chcel rozlúčiť so všetkými svojimi priateľmi. Je to zdvorilý chlapec, láskavý, rozkošný, každý ho miluje. Stále dúfam, že sa nájde,“ povedal pre magazín France Football prezident FC Nantes Waldemar Kita.

Ľútosť nad zmiznutím lietadla vyjadril aj bývalý francúzsky reprezentant Willy Sagnol, ktorý Salu trénoval v Bordeaux. „Nemám slová na to, čo cítim, ale je to hrozné. Emiliano je štedrý a láskavý človek.“

AKTUALIZUJEME…

debata chyba
Viac na túto tému: #Cardiff City #FC Nantes #Emiliano Sala