Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší rekord fenoména. Messi má piatu Zlatú kopačku

Argentínsky futbalový útočník Lionel Messi piatykrát vo svojej kariére dostal Zlatú kopačku pre najlepšieho ligového kanoniera pôsobiaceho v Európe.

19.12.2018 13:21
APTOPIX Spain Messi kopačka zlatá Foto: ,
Lionel Messi získal piatu Zlatú kopačku.
debata

Na prvom mieste v počte trofejí tohto typu sa odpútal od Portugalčana Cristiana Ronalda, ktorý má na svojom konte štyri prvenstvá. Ofenzívny klenot španielskeho majstra FC Barcelona Messi skóroval v La Lige 2017/2018 úctyhodných 34-krát.

Messi strelil v minulej sezóne v Španielsku viac ligových gólov než Málaga a Las Palmas (obaja po 24) a rovnako ako Leganés. Lionel Messi je najlepším strelcom v histórii FC Barcelona, v klubových štatistikách má na svojom konte 572 presných zásahov zo 655 duelov.

„Milujem futbal, no keď som s ním začínal, nikdy som neočakával, že sa mi môže podariť niečo podobné. Mojím snom bolo byť profesionálnym hráčom a toto beriem ako vďaku za všetku tvrdú robotu, ktorú som odviedol. Nadovšetko však musím poďakovať svojím spoluhráčom. Na každej pozícii v tíme mám toho najlepšieho hráča na svete,“ povedalo po prevzatí ceny barcelonské číslo 10.

Druhý v poradí európskych kanonierov je Egypťan Mohamed Salah z anglického FC Liverpool, na svojom konte má 32 gólov v Premier League. Na treťom mieste skončil Angličan Harry Kane z Totenhamu Hotspur s 30 zásahmi, na štvrtom Talian Ciro Immobile v službách Lazia Rím (29 gólov).

Messi obhájil prvenstvo v ankete. Piaty bol Poliak Robert Lewandowski z Bayernu Mníchov (29), Portugalčan Cristiano Ronaldo v sezóne 2017/2018 ako hráč Realu Madridu obsadil až 8. pozíciu s 26 gólmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Lionel Messi #Zlatá kopačka