Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výstavný gól. Procházka je v Plzni veľmi spokojný

Futbalisti českého šampióna Viktoria Plzeň ukončili jesennú časť tamojšej Fortuna ligy 2018/2019 nedeľňajším domácim triumfom nad Karvinou (2:1)

17.12.2018 10:13
Roman Procházka Foto: ,
Slovenský futbalista Plzne Roman Procházka.
debata

Prezimujú tak na vicelíderskej pozícii za pražskou Slaviou. K triumfu nad protivníkom zo Sliezska prispel „trefou“ aj slovenský defenzívny stredopoliar Roman Procházka. Gól na priebežných 2:0 sa napokon ukázal ako víťazný.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Jaslovských Bohuníc zažil po letnom prestupe z bulharského Levski Sofia vydarenú jeseň, v 21 súťažných vystúpeniach zaznamenal šesť presných zásahov. Nateraz posledný dosiahol utešenou strelou z priameho kopu v 33. min nedeľňajšieho du­elu.

„Pred priamymi kopmi sa vždy dohodneme s ‚Kovim‘ (Jan Kovařík, pozn.). V minulom zápase kopal on, teraz som si to vzal ja. Nie som žiadny veľký strelec, takže za každý gól som rád. Myslím si, že na jeseň som dosiahol pekné číslo,“ uviedol Procházka pre oficiálny web „Viktoriánov“.

A ako hodnotí odchovanec Spartaka Trnava prvý polrok na západe Čiech? „Som tu veľmi spokojný. Myslím si, že aj výsledkovo sme to zvládli výborne, ako v Lige majstrov, tak aj v českej lige. Škoda toho pohára, kde sme neuspeli, ale celkovo to hodnotím pozitívne,“ poznamenal slovenský legionár, ktorý je v Plzni spoločne s ďalšími krajanmi Matúšom Kozáčikom, Patrikom Hrošovským a Erikom Pačindom.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Viktoria Plzeň #Roman Procházka