Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialené bonusy. Neymara odmenia aj za pozdravy či nekritizovanie vedenia PSG

Tučný balík zinkasuje aj za gestá, ktoré by mali byť samozrejmosťou každého futbalistu. Francúzska televízia France 2 priniesla zaujímavý pohľad na zmluvu Neymara v Paríži St. Germain.

10.11.2018 12:53
Neymar Foto: ,
Najväčšia hviezda Paríža St. Germain Neymar.
debata

Hviezdny Brazílčan dostane napríklad ročný bonus 2,5 milióna eur za to, že nebude verejne kritizovať rozhodnutia klubového vedenia či kroky trénera a 375-tisíc eur za to, že pred zápasmi a po nich pozdraví fanúšikov.

Etická klauzula tiež vyžaduje, aby rešpektoval novinárov a vyhýbal sa stávkovaniu v súťažiach, v ktorých figuruje jeho klub.

Zaujimavý je tiež príplatok za úspech v ankete o najlepšieho futbalistu sveta. V prípade umiestnenia v prvej trojke ho klub odmení dvoma miliónmi eur. Neymar jedným z najlepšie zarábajúcich športovcov sveta, ročne si príde na takmer 37 miliónov eur.

V súťaži Ligue 1 chýba systém na udeľovanie pokút, kluby sa preto zameriavajú na príplatky hráčom za vzorové správanie. Pre porovnanie, Neymarov spoluhráč a krajan Thiago Silva zaň dostane odmenu 33-tisíc eur.

V klube úradujúceho francúzskeho majstra sa však vyskytli aj opačné prípady. Taliansky obranca Marco Verratti o odmenu prišiel, keď ho zatkli za šoférovanie pod vplyvom alkoholu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Paríž St. Germain