Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

65,6 milióna eur. Škriniar sa dostal do prvej desiatky najdrahších stopérov

Podľa rebríčka CIES Football Observatory je v súčasnosti najdrahším futbalistom aktuálny majster sveta Kylian Mbappé. Jeho hodnota sa má pohybovať na úrovni 216.5 milióna eur a v porovnaní s októbrom stúpla o 23 miliónov.

06.11.2018 14:00
Milan Škriniar, Gonzalo Higuaín Foto: ,
Obranca Interu Miláno Milan Škriniar pred útočníkom AC Miláno Gonzalom Higuaínom.
debata

Hneď za ním sa v rebríčku najdrahších útočníkov sveta nachádza Harry Kane (197,3 milióna) iba tesne pred Neymarom, ktorý je o 300-tisíc „lacnejší“. Argentínsky futbalista Lionel Messi sa nachádza až na šiestom mieste s hodnotou 170,6 milióna eur, Cristiano Ronaldo sa do najdrahšej desiatky nezmestil.

Najdrahším záložníkom sveta je podľa renomovaného rebríčka Dele Alli z Tottenhamu (163,4 milióna). Najdrahším krajným obrancom je ďalší Angličan Trent Alexander-Arnold z Liverpoolu, ktorého hodnota sa vyšplhala na 96,4 milióna.

Najhodnotnejším stopérom sa stal Samuel Umtiti z FC Barcelona, ktorého hodnotu vyčíslili na 99,2 milióna eur. Medzi najdrahších zadákov sveta sa zaradil aj Slovák Milan Škriniar. Defenzívne eso Interu Miláno sa s hodnotou 65,6 milióna eur pohybuje na desiatom mieste spomedzi stopérov.

Podľa CIES je najdrahším brankárom opora Manchestru City Ederson Morales (rovných 102 miliónov).

Rebríček CIES Football Observatory sa na základe exkluzívnych algoritmov zaoberá prestupovými hodnotami futbalistov z piatich najsledovanejších európskych líg. Poradie hráčov aktualizuje každý mesiac.

debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Milan Škriniar