Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Komentátor po historickej chvíli šalel. V derby skóroval 14-ročný hráč

Paraguajský futbal zažil historický okamih, keď v nedeľňajšom derby tamojšej najvyššej súťaže medzi Olimpia Asunción a Cerro Porteno skóroval ešte len štrnásťročný Fernando Ovelar. Pomohol tým hosťom k remíze 2:2.

05.11.2018 09:47
Cerro Porteno Foto: ,
Futbalisti tímu Cerro Porteno na archívnej snímke.
debata

Vo veku 14 rokov a 302 dní stanovil Ovelar nový rekord. Doteraz najmladším strelcom paraguajskej súťaže bol Sergio Díaz, ktorý skóroval vo veku 17 rokov, jeden mesiac a 28 dní. Ovelar je zároveň jedným z najmladších strelcov v histórii profesionálneho futbalu.

Mladý útočník sa presadil hneď vo svojom druhom zápase. Do derby nastúpil v základnej zostave a v 16. minúte si nabehol za obranu na kolmú prihrávku. Ocitol sa sám pred vybiehajúcim brankárom, ktorého pohotovo prehodil.

V Južnej Amerike sa kluby tradične neboja dávať šancu veľmi mladým talentom. V Bolívii dokonca padol v roku 2009 absolútny rekord, keď na zápas najvyššej súťaže nastúpil ešte len dvanásťročný Mauricio Baldivieso.

V elitných ligách Európy drží rekord ako najmladší hráč i strelec Paulino Alcántara, ktorý v roku 1912 nastúpil za Barcelonu vo veku 15 rokov, štyri mesiace a 18 dní a hneď strelil hetrik.

debata chyba
Viac na túto tému: #Olimpia Asunción #Cerro Porteno #Fernando Ovelar