Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Takmer 150-ročná rivalita. Čecha z bránky udrel fanúšik, trénera trafila minca

Český brankár Zdeněk Zlámal zažil v stredu na vlastnej koži, aká nezmieriteľná rivalita panuje v škótskej futbalovej lige medzi klubmi z Edinburghu.

01.11.2018 17:59
Zdeněk Zlámal Foto: ,
Zdeněk Zlámal.
debata

Tridsaťdvaročného gólmana tímu Heart of Midlothian udrel počas derby s Hibernian jeden z fanúšikov súpera, keď išiel za bránku po loptu. Zlámal nebol zranený a zápas 11. kola dochytal.

Stretnutie sa skončilo bezgólovou remízou, ale bolo bohaté na negatívne udalosti. Incident sa odohral v nadstavenom čase, keď jeden z fanúšikov Hearts trafil mincou do tváre trénera Hibernian Neila Lennona.

„Pre niečo také tu nie je miesto. Bobbyho udreli na jednom konci ihriska a Neila trafil nejaký idiot mincou. Keď som Lennyho videl na zemi, dostal som strach. Dúfam, že toho človeka chytia, nech to už hodil ktokoľvek,“ uviedol tréner Hearts Craig Levein.

Zlámala v druhom polčase podľa všetkého udrel jeden z fanúšikov Hibs za jeho bránkou do tváre. Český gólman sa zrútil na zem a držal sa za hlavu, podľa BBC ho chce vypočuť škótska polícia.

Útok na Zlámala odsúdil aj tréner súpera Lennon. „Toto neschvaľujeme. Aby dostal ranu hráč, ktorý sa snaží robiť svoju prácu, je úplná hanba. Toto nebol naozajstný fanúšik Hibs. Ak sa ľudia nevedia správať, malo by sa na nich ukázať, mali by byť potrestaní a zahanbení, pretože sami potupili svoj klub,“ uviedol bývalý severoírsky reprezentant Lennon.

Mincou dostal do čeľuste v nadstavenom čase, keď pred fanúšikmi Hearts provokatívne oslavoval ich neuznaný gól kvôli ofsajdu.

„Trochu sme sa s fanúšikmi Hearts pobavili. Oni provokovali ma, ja som provokoval ich. Niekto si možno myslí, že si za to Lennon môže sám. Ale pre mňa je toto absolútne neprijateľné,“ uviedol Lennon, ktorého pred siedmimi rokmi na striedačke napadol fanúšik Hearts, keď bol trénerom Celticu.

Hearts a Hibernian odohrali prvé derby už v roku 1875 a ich rivalita patrí k najdlhšie trvajúcim vo svetovom futbale.

Hearts po bezgólovej remíze vedú tabuľku škótskej ligy o štyri body pred Celticom, ktorý má zápas k dobru. Zlámal je po svojom letnom príchode zo Zlína jednou z hlavných opôr mužstva, odchytal všetkých jedenásť ligových zápasov a inkasoval len sedem gólov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Edinburgh #Heart of Midlothian #Zdeněk Zlámal #Hibernian