Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žolíkovi pomáhajú tréningy s Mintálom. Rád by opäť presvedčil Hapala

Cez víkend strelil prvý gól v Bundeslige. V stredu si rovnaký kúsok zopakoval aj v Nemeckom pohári.

01.11.2018 15:57
debata
Slovenský futbalista Norimbergu Adam Zreľák sa... Foto: TASR, DPA, Daniel Karmann
Adam Zreľák Slovenský futbalista Norimbergu Adam Zreľák sa teší po strelení gólu v zápase 9. kola nemeckej Bundesligy do siete Frankfurtu.

Po lanskom postupe Norimbergu do najvyššej nemeckej futbalovej súťaže absolvoval veľmi náročnú letnú prípravu. Odohral niekoľko prípravných zápasov. Všetko išlo podľa plánu. Potom však Adama Zreľáka zradilo zdravie. Ako už po niekoľkýkrát.

"Pred prvým bundesligovým kolom proti Herthe som ochorel a na ďalšom tréningu som sa zranil. Natrhol som si puzdro v členku,” povedal po premiérovom zásahu v Bundeslige Zreľák na webe Slovenského futbalového zväzu.

Po štyroch týždňoch pokojného režimu začal v októbri trénovať a zbierať prvé minúty v sezóne. Trénerovi Michaelovi Köllnerovi sa jeho progres pozdával. Dva razy ho vytiahol z lavičky ako žolíka. Slovenský útočník sa mu zavďačil dvomi gólmi z pozície striedajúceho hrá­ča.

"Tréner ma konečne zobral na zápas, z čoho som sa veľmi tešil. Čakal som, či mi dá šancu. Cítil som sa dobre. Tím odviedol skvelú prácu. Fakt, že som skóroval hneď pri prvom dotyku s loptou, je veľká vec,” tešil sa na klubovej stránke.

Zreľák priznal, že mu klubový lekár určil nečakanú diagnózu. S plochými nohami, ktoré zrejme stáli za jeho dvomi predošlými zraneniami, sa pasuje aj pomocou nových vložiek do topánok, ktoré mu vyrovnávajú problematickú klenbu nohy.

"Problém s puzdrom vznikol už počas toho, ako som nosil špeciálne vložky. Šiel som na tréningu do súboja príliš tvrdo. Kouč mi hovoril, aby som ubral, ale to nie je môj štýl,” vysvetlil Zreľák.

Pravidelne sa stretáva aj s klubovou legendou Marekom Mintálom. Najlepší strelec Bundesligy zo sezóny 2004/05 dáva norimberským útočníkom cenné rady.

"Stretávame sa raz týždenne na individuálnych tréningoch pre zakončovateľov. Všetci v klube ho rešpektujú, je pre nich futbalovým bohom. Je to veľká legenda, od ktorej sa máme čo učiť. Pre mňa je to o to lepšie, že je to Slovák,” prezradil Zreľák.

Dvadsaťštyriročný bývalý kapitán reprezentačnej dvadsaťjednotky, ktorá sa vlani predstavila na ME v Poľsku, by rád svojimi kvalitami znova presvedčil svojho vtedajšieho kouča. Pavel Hapal je dnes trénerom seniorskej reprezentácie, do ktorej sa Zreľák dostal už niekoľkokrát. Poväčšine však len ako člen širšieho kádra alebo náhradník.

Adam Zreľák na archívnej snímke v drese... Foto: SITA, Martin Medňanský
Adam Zreľák Adam Zreľák na archívnej snímke v drese dvadsaťjednotky.

"Je to jeden z najlepších trénerov, akých som zažil. Ako odborník i človek. Má na výber skúsenejších hráčov ako ja. Jediné, čo viem, je, že musím na sebe makať a byť zdravý. Ak príde šanca dostať sa do reprezentácie, tak ju budem chcieť využiť,” uzavrel Zreľák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bundesliga #1. FC Norimberg #Adam Zreľák