Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neporovnávajte ma so Zidanom, vyzýva Solari. V Reale vidí bojovníkov

Dočasný nástupca odvolaného trénera Julena Lopeteguiho Santiago Solari nepremýšľa o tom, ako dlho povedie futbalistov Realu Madrid. V tíme vidí bojovníkov a chuť zlomiť nepriaznivé výsledky.

31.10.2018 10:28
Santiago Solari Foto: ,
Santiago Solari s hráčmi Realu Madrid na tréningu.
debata

Štyridsaťdvaročný bývalý argentínsky reprezentant zároveň odmietol porovnanie s hviezdnym Zinedinom Zidanom, ktorý podobne ako on prevzal predvlani A-mužstvo z pozície doterajšieho kouča rezervy a následne ho doviedol k trom triumfom v Lige majstrov po sebe.

„Nechajme ho na pokoji. Je jednou z najväčších postáv v histórii Realu Madrid. Neexistuje dostatok slov, ako Zizoua popísať. Nechajme ho žiť v jeho veľkosti a neporovnávajte nás. S ním sa nemôže porovnávať nikto,“ povedal Solari na svojej prvej tlačovej konferencii po tom, ako v pondelok nahradil na lavičke Realu Lopeteguiho.

Vedenie „bieleho baletu“ siahlo k zmene trénera po drvivej prehre 1:5 v El Clásicu na ihrisku Barcelony. Real prehral štyri z posledných piatich súťažných stretnutí, jediné víťazstvo si pripísal v Lige majstrov proti Plzni, ktorú zdolal 2:1.

Solari v tíme cítia veľkú túžbu sériu výsledkových nezdarov stopnúť. „Hráči sú ranení, ale na druhej stranu túžia situáciu zvrátiť. Je to skupina šampiónov a bojovníkov, ktorí toho pre klub už veľa vyhrali a chcú vyhrávať znovu,“ uviedol Solari.

„Situácia nie je jednoduchá a v týchto zložitých chvíľach musíte ukázať charakter. Mojím prvým cieľom je vyhrať pohárový zápas v Melille,“ doplnil Solari, ktorý hrával za Real v rokoch 2000 až 2005.

Madridčania majú podľa pravidiel španielskej federácie 14 dní na to, aby oznámili trvalého kouča. Solari sa podľa svojich slov nezaoberá možnosťou, že by pri tíme zostal dlhšie.

„Pracovať v Reale je príležitosťou, nech je to na akejkoľvek pozícii. Bol som tu ako hráč, žmýkal som dres do poslednej kvapky potu ako mnoho ďalších. V živote ide všetko strašne rýchlo, takže najdôležitejšou vecou je ísť deň po dni a užívať si každý okamih. Dôležité je, čo robíme pri každom tréningu, pri každom zápase. Nepozerám sa ďalej,“ dodal Solari.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Santiago Solari