Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráči sa búria proti Solarimu. V Reale chcú svojho favorita

Odmietla Antonia Conteho, odmieta aj Santiaga Solariho. Kabína futbalistov Realu Madrid má jasno v tom, kto by mal viesť mužstvo z hlavného mesta.

30.10.2018 19:48
Solari Madrid Foto: ,
Santiago Solari na utorkovom tréningu Realu Madrid.
debata (1)

Španielske médiá informujú, že hráči nesúhlasia s menovaním Argentínčana Solariho. Ten doteraz viedol rezervu Realu v tretej lige a v prvom tíme pôsobil ako asistent hlavného kouča Julena Lopeteguiho.

Pod jeho vedením si biely balet veľa slávy neužil. Od začiatku sezóny ho trápi slabá obrana i neproduktívny útok. Po zahanbujúcej prehre 1:5 v El Clásicu na pôde Barcelony a páde v tabuľke na deviate miesto došla trpezlivosť nielen fanúšikom, ale aj vedeniu Realu.

Lopetegui bleskovo skončil, avšak nastali komplikácie. Hlavný kandidát na uvoľnený post Antonio Conte ponuku odmietol. Údajne mal odlišné predstavy o podobe zmluvy a necítil sa v kabíne „vítaný“ medzi hráčmi.

K tomu prispel aj – kto iný – ako kapitán Sergio Ramos, ktorý vyhlásil:

„Rešpekt si tréner získa tým, že vyhráva. Nemožno si ho vynútiť. Nie je to tak, že niekto príde a vy z neho budete hotový. Vyhrali sme čo sa dalo s trénerom, ktorého každý pozná. Oveľa dôležitejšie ako taktické vedomosti, je schopnosť viesť kabínu.“

Hráči majú o „svojom“ kandidátovi jasno. Denník Ok Diario tvrdí, že kabína je za jedného z dvojice Guti, Michael Laudrup. „Solari dostal svoju šancu v Castille, ale nič neukázal. Hráči ho za hlavného kouča nechcú. Najväčšie šance má Guti,“ píše Ok Diario.

Guti patril v Reale medzi rešpektovaných hráčov na ihrisku i mimo neho. S klubom vyhral päť majstrovských titulov v La Lige a štyrikrát ovládol Ligu majstrov. Okrem Gutiho a Laudrupa sa intenzívne spomína aj súčasný kouč belgickej reprezentácie Roberto Martínez.

Stane sa jeden z nich novým koučom Realu? Ukážu najbližšie dni. V Madride majú dva týždne na to, aby si niekoho vybrali. Inak budú musieť vymenovať Solariho za hlavného trénera na permanentnej báze.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Antonio Conte #Julen Lopetegui