Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec série. Arsenal neprekoná klubový rekord

Futbalisti Arsenalu Londýn vyhrali jedenásť zápasov v rade vo všetkých súťažiach. Ich šnúra sa skončila v súboji s Crystal Palace.

29.10.2018 12:48
Luka Milivojevič, Crystal Palace Foto: ,
Radosť hráčov Crystal Palace v zápase s Arsenalom.
debata

Futbalisti Arsenalu Londýn nepridali v nedeľu dvanáste víťazstvo za sebou. „Kanonieri“ remizovali v nedeľňajšom zápase 10. kola anglickej Premier League na ihrisku Crystal Palace 2:2 a klubový rekord 14 triumfov v sérii vo všetkých súťažiach zostáva v platnosti aj naďalej.

Kapitán Luka Milivojevič strelil oba góly domácich z penált, keď hosťujúceho brankára Bernda Lena prekonal v nadstavenom čase prvého polčasu a vyrovnanie zariadil v 83. minúte.

Za Arsenal skóroval v 51. minúte krásnou strelou z priameho kopu Granit Xhaka, o päť minút neskôr pridal druhý gól Pierre-Emerick Aubameyang.

„Som sklamaný z výsledku, ale hrali sme dobre. Remíza nie je zlá, víťazstvo by však bolo lepšie. Po vedúcom góle sme stratili kontrolu nad zápasom, domáci nás veľmi dobre napádali. Potrebovali sme dať tretí gól, aby sme dostali pokoj späť na naše kopačky, čo sa nám nepodarilo. Z hľadiska celého zápasu je nerozhodný výsledok zaslúžený,“ povedal tréner Arsenalu Unai Emery na pozápasovej tlačovej konferencii.

Aubameyangovmu gólu predchádzala hra rukou Alexandra Lacazetta, čo nahnevalo trénera domácich Roya Hodgsona.

„Nie som šťastný zo zisku bodu najmä preto, lebo to bola jasná ruka. Som veľmi spokojný, ako sa moji hráči s tým vyrovnali, pretože v ďalšom priebehu sme kontrolovali priebeh hry. Oceňujem Milivojevičovu mentálnu silu, keď išiel kopať jedenástky po tom, čo jednu nepremenil v predchádzajúcom kole na pôde Evertonu,“ uviedol 71-ročný kormidelník domácich.

Hráči Crystal Palace získali prvý bod po troch predchádzajúcich ligových prehrách za sebou. S ôsmimi bodmi sú na 14. mieste, Arsenal je s 22 bodmi na 4. priečke.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Arsenal Londýn #Crystal Palace