Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Splnený sen alebo peniaze? Bolt stojí na rázcestí

"Nikdy z neho futbalista nebude. Na zmenu profesie z atléta na futbalistu sú aj najrýchlejšie nohy na svete málo."

26.10.2018 11:00
debata
Usain Bolt v drese Central Coast Mariners. Foto: Reuters, David Gray
bolt futbal Usain Bolt v drese Central Coast Mariners.

Bývalý holandský reprezentant Jimmy Floyd Hasselbaink taktiež sleduje ságu okolo Usaina Bolta. Kedysi skvelý zakončovateľ Chelsea pred časom vyhlásil, že svetový rekordér v šprinte na 100 aj 200 metrov si výkonmi na ihrisku nevypýta profesionálny kontrakt a neprerazí aj vo svete futbalu.

Mýlil sa. A na druhej strane to vyzerá, že bude mať pravdu. Dôvodom však nie je výkonnosť, ale chamtivosť.

Tridsaťdvaročný Jamajčan uspel na skúške v tíme Central Coast Mariners v austrálskej najvyššej súťaži A-league. Po náročných mesiacoch zakončil prípravu dvojgólovým debutom.

„Myslím si, že urobil značný progres a môže byť pre klub posilou,“ vravel minulý týždeň tréner Mariners Mike Mulvey.

Rokovania o zmluve s osemnásobným olympijským víťazom sa tak rozbehli. Čoskoro však narazili na nepríjemný problém. Peniaze. Central Coast údajne navrhol Boltovi kontrakt vo výške 150-tisíc dolárov ročne. Ten však chce až tri milióny.

„Z futbalového hľadiska cítime, že by sa Usain mohol v našom kádri ešte viac zlepšiť. Potrebuje viac intenzívnych tréningov a hernej praxe v A-league. Čo sa týka finančných záležitostí, hľadáme tretieho partnera, ktorý by bol schopný naplniť Boltove požiadavky. Bez neho je šanca na uzavretie kontaktu medzi oboma stranami nulová,“ uviedol klub v oficiálnom vyhlásení.

Vo svetovom futbale nie je tento jav ničím výnimočným. Naposledy sa otvorene hovorilo o pomoci talianskej automobilky Fiat, ktorá výraznou mierou prispieva na pokrytie finančných požiadaviek letnej posily Juventusu Cristiana Ronalda.

Bolt však nie je Ronaldo. Nájde sa aj napriek tomu bohatý záchranca jeho sna, alebo najrýchlejší muž sveta cúvne a obetuje peniaze na úkor splnenia veľkej futbalovej túžby?

debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt #Central Coast Mariners