Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obetuje sa pre tím. Mbappé dostáva gólové odmeny

Deväť ligových zápasov. Ani jedna prehra. Stopercentná víťazná bilancia. Tridsaťdva strelených gólov. Päť triumfov rozdielom triedy.

08.10.2018 15:43
Kylian Mbappé Foto: ,
Kylian Mbappé oslavuje jeden zo svojich štyroch gólov do siete Lyonu.
debata

Z posledných šiestich sezón Ligue 1 sa Paríž Saint-Germain tešil z titulu päťkrát. V aktuálnej všetko nasvedčuje tomu, že francúzsku najvyššiu futbalovú súťaž ovládne aj po šiesty raz.

Miliardársky klub si po nevydarenom štarte do Ligy majstrov napráva chuť i reputáciu parádnymi výkonmi i výsledkami na domácej scéne. V nedeľu zdolal Lyon 5:0. A to aj napriek tomu, že od 32. minúty (stav 1:0) dohrával s desiatimi po vylúčení Presnela Kimpembeho.

„V prvom polčase to bolo šialené a veľmi náročné. Vedeli sme, akú ma Lyon kvalitu a sebavedomie. Zareagovali sme na to tým najlepším spôsobom. Či som prekvapený z vysokého víťazstva? Vôbec nie. Bol to pre mňa krásny darček. Chlapci zostali jednotní a bojovali jeden za druhého,“ tešil sa kouč PSG Thomas Tuchel pre Canal+.

Jeho zverenci zaznamenali najlepší štart v histórii Ligue 1. Výraznou mierou sa oň v nedeľu pričinil Kylian Mbappé. V priebehu trinástich minút strelil štyri góly.

„A to ešte mohol dať ďalšie. Hral vynikajúco. Nielen dopredu, ale aj v defenzíve. Viackrát sa obetoval pre tím a bol odmenený. S Neymarom tvoria jednu z najnebezpeč­nejších futbalových dvojíc na svete. Je radosť sa dívať na spoluprácu s ním i Cavanim alebo Di Maríom,“ pokračoval Tuchel.

Jeho tvrdenie podporujú aj čísla. Z 32 strelených gólov vo francúzskej lige dali Neymar a Mbappé polovicu. Bratsky si ju podelili – po ôsmich presných zásahoch.

„Môj syn Kyliana zbožňuje. Keď som ho raz vzal na tréning, celý deň hovoril len o Mbappém. Chcel sa s ním odfotiť a pochváliť sa pred spolužiakmi v škole. Keď Mbappé otvorí ústa, počúvame ho s rešpektom. Bez ohľadu na jeho vek. Je šikovný na ihrisku a bystrý mimo neho. Chcem mu pogratulovať k novému rekordu,“ chválil Brazílčan francúzskeho spoluhráča.

Kylian Mbappé prichádza na tréning PSG deň po... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Kylian Mbappé Kylian Mbappé prichádza na tréning PSG deň po svojom streleckom koncerte.

Mbappé sa v devätnástich rokoch stal najmladším hráčom, ktorý v zápase Ligue 1 strelil štyri góly. Po jeho streleckom koncerte si fanúšikovia začali uťahovať z Neymara. Vlani údajne odišiel z Barcelony, aby vystúpil z tieňa Lionela Messiho. V Paríži ho na 26-ročného Brazílčana vrhá momentálne najlepší mladý futbalista na svete.

„Niekoľkokrát som neskóroval. Aj to je časť cesty, po ktorej idem. Je dlhá, krásna i náročná. Na jej konci sa chcem dostať medzi najlepších. Spoluhráči ma v tom neustále podporujú. Verím, že nás tento výkon nakopne, lebo titul je ešte ďaleko,“ pripomenul Mbappé.

S formou, ktorú so spoluhráčmi má, sa k nemu PSG približuje míľovými krokmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Kylian Mbappé