Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sobota plná lahôdok. Hamšíka čaká Ronaldo, Madrid zasa derby

Okrem tradičného slovenského derby čaká na futbalových fajnšmekrov sobota plná lahôdok.

29.09.2018 09:00
debata
Marek Hamšík. Foto: TASR/AP, Darko Vojinovic
Marek Hamšík Marek Hamšík.

Juventus je bez prehry

V predošlej sezóne sa dlhé mesiace naťahovali o to, kto získa titul v Serie A. Neapolu v závere došla para a Juventus ho prevalcoval. Získal siedmy titul v rade a brúsi si zuby na ďalší.

„V hlave mám len jediný výsledok – domáce víťazstvo. Bude to otvorený zápas mužstiev, ktoré uprednostňujú útočnú hru,“ prezrádza recept na úspech v dnešnom vzájomnom dueli stopér Juventusu Leonardo Bonucci.

Po stredajšom víťazstve nad Bolognou (2:0) sa tešia z najlepšieho štartu za ostatných 88 rokov. V siedmich dueloch Stará dáma nezaváhala ani raz. Jej dominancia sa príchodom Cristiana Ronalda ešte viac znásobila.

Neapol i Hamšík majú iné starosti. Po odchode trénera Maurizia Sarriho, ktorý si do Chelsea vzal aj svojho kľúčového muža Jorginha, prešiel výraznou hernou obmenou. Ofenzívne predstavenia vystriedala poctivá defenzíva kouča SSC Carla Ancelottiho. Doplatil na to aj Marek Hamšík, ktorý sa v doterajších siedmich súbojoch Neapola v sezóne až trikrát ocitol na lavičke.

Hazard zachránil Kantého

O polhodinu neskôr (18.30) odštartuje úvodným hvizdom aj šláger anglickej Premier League. Na Stamford Bridge sa proti Chelsea predstaví Liverpool.

Obaja si v stredu v ligovom pohári odkrútili vzájomnú generálku na dôležitejší súboj. Londýnčania ho v liverpoolskom pekle zvládli lepšie. Vďaka fenomenálnemu gólu Edena Hazarda vyhrali 2:1.

„Kanté mi na lavičke povedal, že nechce kopať penaltu. Tak som musel dať gól a zabrániť rozstrelu,“ smial sa belgický krídelník. „Myslím si, že priamy kop, ktorý viedol k vyrovnávajúcemu gólu, sa nemal kopať. Boli tam aj ruky v pokutovom území či ofsajdy. So systémom VAR by sme tomu predišli,“ hneval sa tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

Real sa musí pozbierať

Real Madrid odchádzal v stredu zo Sevilly s dlhým nosom. Andalúzania hviezdneho súpera nešetrili. V prvom polčase mu nasúkali tri góly, v druhom svoj náskok bez problémov uhájili.

„Musíme sa pozbierať. V sobotu nás doma čaká veľká skúška. Atlético je výborný tím, začína sa rozbiehať,“ hovoril po zápase stredopoliar Casemiro.

Atlético sa po rozpačitom štarte do La Ligy vrátilo na víťaznú vlnu. Na úspech v Lige majstrov proti Monaku (2:1) nadviazalo výhrami nad Levante (6:2) a Huescou (3:0). „Vyslali sme signál. Je načase pokračovať vo víťaznej sérii,“ odkázal súperovi kouč Atlética Diego Simeone.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid #la liga