Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hamšík môže v zime opustiť Neapol, píšu Taliani. Oživili aj príchod Lobotku

Taliansky web Tuttosport uverejnil informáciu, že slovenský stredopoliar Marek Hamšík môže už v januári opustiť Neapol. Kapitán tímu podľa zdroja nemá pocit, že figuruje v dlhodobých plánoch trénera Carla Ancellotiho.

21.09.2018 17:10
Marek Hamšík Foto: ,
Sklamaný Marek Hamšík po zápase s Crvenou zvezdou Belehrad.
debata

Hamšík sa v tohtotýždňovom úvodnom zápase skupinovej fázy Ligy majstrov na pôde Crvenej zvezdy Belehrad (0:0) neobjavil v základnej jedenástke Neapola. Nastúpil až v 75. min namiesto Piotra Zieliňského.

Ancelloti vraj uprednostňuje práve Poliaka na Hamšíkovej pozícii v stredovej formácii. Kouč odôvodnil vynechanie Hamšíka, ale aj belgického útočníka Driesa Mertensa zo základnej zostavy ich únavou z ligového zápasu s Fiorentinou. Banskobystrický rodák hral v piatich tohtosezónnych zápasov v štyroch, dovedna išlo o 238 minút.

Tuttosport.com upozorňuje na postupný pokles hracieho času sedemnásobného najlepšieho slovenského futbalistu roka v uplynulých sezónach.

Nový tréner Neapola Carlo Ancelotti. Foto: SITA/AP, Simone Arveda
Carlo Ancelotti Nový tréner Neapola Carlo Ancelotti.

Pod 30 miliónov ho nechcel predať

Hamšík v máji potvrdil záujem čínskych klubov o jeho služby. "Možno teraz prichádza obdobie, keď sa naše cesty rozídu. Rád by som skúsil ešte niečo nové,“ vyjadril sa vtedy Hamšík a dokonca sa stretol s majiteľom klubu Aureliom De Laurentiisom, ktorého požiadal o uvoľnenie z klubu. De Laurentiis ho nemienil predať pod cenu 30 miliónov eur.

O dva mesiace neskôr však najúspešnejší strelec v dejinách klubu (v minulej sezóne prekonal Diega Maradonu) uviedol, že mesto pod Vezuvom neopustí. Najvyššia ponuka za jeho služby bola údajne 15 miliónov. Hamšíkovi viackrát telefonoval aj Ancellotti, ktorý sa vyjadril, že slovenskú hviezdu a miláčika tribún chce v tíme.

Hamšík prestúpil do Neapola v roku 2007 a odohral zaň viac ako 500 zápasov.

V Taliansku opäť rezonuje aj neapolský záujem o angažovanie Stanislava Lobotku, ktorý by bol náhradou za Hamšíka. Súčasný Lobotkov zamestnávateľ Celta Vigo ho vraj pri dobrej ponuke nechá odísť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Stanislav Lobotka