Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Znevážil meno Panny Márie, dostal stop na jeden zápas v Serii A

Taliansky futbalista Rolando Mandragora z Udinese dostal v Serii A disciplinárny trest za neobvyklý prehrešok. Nesmie hrať jeden zápas za to, že sa vo víkendovom zápase proti Sampdorii rúhal.

30.08.2018 10:26
Leonardo Bonucci, Rolando Mandragora Foto: ,
Rolando Mandragora (na archívnej snímke vpravo) dostal netradičný trest od disciplinárnej komisie.
debata (5)

Dvadsaťjedenročný Mandragora bol z rúhania sa usvedčený na základe odčítania z pier pri dodatočnom skúmaní televíznych záberov. „Porca Madonna, vaffanculo, Dio Cane,“ uľavil si bývalý stredopoliar Juventusu po úspešnom zákroku gólmana Sampdorie. Znevážil tým meno Panny Márie aj boha, za čo podľa pravidla z roku 2010 dostal disciplinárny tres­t.

Mandragorov dištanc vyvolal veľa nesúhlasných reakcií na sociálnych sieťach. Niektorí používatelia tvrdia, že pravidlo je zastarané a „je ako z roku 1498“, iní pripomínajú, že sa v talianskej lige nemeria vždy rovnakým metrom.

„Museli počkať, kým odíde Buffon, inak by odohral tak polovicu zápasov,“ napísal jeden z kritikov. Narážal na to, že dlhoročný gólman Juventusu Gianluigi Buffon, ktorý v lete prestúpil do PSG, bol niekoľkokrát pri rúhaní pristihnutý, ale vyviazol s ospravedlnením. Raz sa dokonca bránil tým, že nepoužil slovo „Dio“ (boh), ale „Zio“ (strýko).

Trestu v minulosti unikol napríklad aj gólman AC Miláno Gianluigi Donnarumma, pretože disciplinárna komisia nemala úplnú istotu, čo presne povedal.

Okrem Mandragoru stihol trest po zápasoch 2. kola Serie A aj hráča Sassuola Marlona. Po dvoch žltých kartách proti Cagliari (2:2) si tento 22-ročný Brazílčan rovnako nezahrá v jednom stretnutí.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Serie A #Rolando Mandragora