Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MLS má po paráde nového rekordéra, Ibrahimovič strelil 499. gól kariéry

Venezuelský útočník Josef Martínez z Atlanty vytvoril 28. gólom v tejto sezóne MLS nový rekord zámorskej súťaže.

25.08.2018 09:22 , aktualizované: 12:18
Josef Martínez Foto: ,
Gólový rekordér MLS Josef Martínez.
debata

Dvadsaťpäťročný futbalista v piatok rozhodol v 74. minúte o víťazstve svojho tímu 2:1 na ihrisku Orlanda.

Martínez prekonal o jeden gól rekord, o ktorý sa doteraz delili najlepší strelec prvého ligového ročníka Roy Lassiter (1996), Chris Wondolowski (2012) a Bradley Wright-Philips (2014).

Zostrih zápasu, gól Martíneza v čase 2.40

„Je to pre mňa veľká úľava,“ povedal bývalý hráč FC Turín, ktorý hrá v MLS od minulého roka a doteraz v nej nastrieľal 47 gólov v 45 zápasoch. K rekordnému zápisu mu tento rok stačilo 26 stretnutí.

„Vedeli sme, že Josef ten rekord prekoná, bola to len otázka času. Je dobré, že sa mu to podarilo takto skoro. Môže teraz hrať v pokoji,“ povedal tréner Atlanty Tata Martino.

Martínez má ešte osem zápasov na to, aby rekord vylepšil. Atlanta je na čele súťaže s náskokom piatich bodov na New York Red Bulls.

Lepší ako Zlatan sú len Messi a Ronaldo

Švéd Zlatan Ibrahimovič sa blíži k významnému míľniku svojej futbalovej kariéry. Už len jeden gól delí 36-ročého zakončovateľa od dosiahnutia hranice 500 presných zásahov. Ibrahimovič 499. gólom kariéry pomohol svojmu tímu Los Angeles Galaxy k remíze 1:1 v derbysúboji s Los Angeles FC.

Z aktívnych hráčov len superhviezdy svetového futbalu Argentínčan Lionel Messi a Portugalčan Cristiano Ronaldo majú na konte viac ako 500 gólov, za hranicu 400 gólov sa okrem tejto dvojice a Ibrahimoviča z aktívnych futbalistov prestrieľali aj Španiel David Villa a Uruguajčan Luis Suárez.

Svetobežník Ibrahimovič zamieril do zámorskej MLS pred 5 mesiacmi a v drese LA Galaxy dosiaľ v 20 zápasoch strelil 16 gólov. Aj jeho zásluhou patrí Galaxy štvrté miesto v tabuľke Západnej konferencie MLS. Za lídrom z Dallasu zaostávajú o 8 bodov.

„Ibra už nebeží po ihrisku hore-dolu ako za mladých čias, ale hrá s rozumom. K jeho prejavu na hracej ploche patrí aj faulovanie a naťahovanie času, keď si potrebuje oddýchnuť,“ povedal tréner konkurenčného Los Angeles FC Bob Bradley.

„Boli sme lepší ako súper, ale tento jeden zápas nič neznamená. Osobne by som radšej získal pohár za celkové víťazstvo ako vyhral derby,“ skonštatoval Ibrahimovič.

debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #Zlatan Ibrahimovič #Josef Martínez