Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bolt prekonal peklo. Bojuje o ďalší sen

Začiatky sú vždy ťažké. Aj keď ste najrýchlejším mužom planéty. Na tréning austrálskeho futbalového klubu z Central Coast prišlo viac divákov, než sa čakalo. Hoci Mariners nepatria v A-League k ašpirantom na titul, nateraz pútajú najväčšiu pozornosť. Najmä ich najnovší prírastok v kabíne.

21.08.2018 09:16 , aktualizované: 15:17
Usain Bolt Foto: ,
Usain Bolt na tréningu Central Coast Mariners.
debata

„Tréningy mu nastavíme tak, aby sme spozorovali, či si môže vybojovať profesionálny kontrakt. Môže mu to trvať zopár týždňov, tri mesiace, pol roka aj viac. Len čas odpovie na otázku, či sa náš región dočká historickej udalosti,“ povedal pred časom majiteľ klubu Shaun Mielekamp.

Práve on sa rozhodol, že poskytne Usainovi Boltovi šancu na to, aby sa zo špičkového atléta pretransformoval na profesionálneho futbalistu. V 32 rokoch, ktoré v utorok oslávil prvým tréningom s potencionálnymi spoluhráčmi, ho čaká poriadna šichta.

„Prvý deň? To je vždy najväčšie peklo. Bolo to tak na dráhe a nemení sa to ani na trávniku. Viem, že potrebujem nejaký čas, ale som pripravený bojovať. Som tu, aby som ukázal, že sa dokážem ešte viac posunúť. Prišiel som s čistým štítom a s jediným cieľom. Stať sa profesionálnym futbalistom,“ povedal po prvom tréningu Bolt.

Počas 45 tréningových minút stihol fanúšikom viackrát ukázať zdvihnutý palec, široký úsmev a niekoľko šikovných kúskov svojou dominantnejšou ľavačkou. V porovnaní s ostatnými hráčmi však na Boltovi bolo vidieť nedostatok futbalových daností.

„Nemám ambície. Neviem, čo od seba môžem očakávať. Najdôležitejšie je zostať zdravý a ostatné príde. Chápem, že je okolo mňa veľké haló, ale na tlak som zvyknutý. Nič so mnou nerobí. Prišiel som do klubu s tým, že mu chcem niečo dať a veľa sa naučiť. Som rád, že mi Mariners dali šancu i nový domov,“ pokračoval Bolt.

Usain Bolt na tréningu tímu Central Coast... Foto: SITA/AP, Steve Christo
Usain Bolt Usain Bolt na tréningu tímu Central Coast Mariners.

Osemnásobný olympijský šampión, niekoľkonásobný majster sveta i držiteľ stále platných rekordov v šprinte na sto (9,58 sekundy) a dvesto metrov (19,19 s) z MS v Berlíne 2009 to predtým skúšal aj na Britských ostrovoch, v Nemecku či Južnej Afrike. Raz by si rád splnil veľký sen.

„Chcel by som hrať za Manchester United. Či by to bol jeden zápas alebo päť, to je jedno. Som ich pravý fanúšik. Čaká ma však dlhá cesta k tomu, aby som sa dočkal. Málokto mi verí, ale tak tomu bolo aj v začiatkoch mojej šprintérskej kariéry. A viete, ako to dopadlo,“ uzavrel Bolt. Aké sú jeho šance presadiť sa nevedno. Kouč Mariners Mike Mulvey má radosť, že jeho káder disponuje hviezdou svetového významu.

„Je to skvelý športovec a príklad pre všetkých. Vie, čo má robiť a aká tvrdá drina ho čaká. Má správny prístup. Na prvom tréningu bolo v jeho pohyboch badať nervozitu. Ja to však chápem, prvé dni sú také. Uvidíme, čo prinesú ďalšie,“ vyhlásil Mulvey.

Austrálska najvyššia súťaž sa začína o necelé dva mesiace. Odštartuje aj s najrýchlejším mužom planéty?

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt #Central Coast Mariners