Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real otočil list. Pred chudobnou návštevou

Nezdar v Superpohára UEFA napravil Real Madrid, ktorý doma zdolal v madridskom derby Getafe 2:0 a oslavuje prvú súťažnú výhru pod novým trénerom Julenom Lopeteguiom.

20.08.2018 07:46
Gareth Bale Marco Asensio Foto: ,
Gareth Bale a Marco Asensio rozhodli svojimi gólmi o víťazstve Realu nad Getafe 2:0.
debata

Keď sa to stalo naposledy, urobili odvážny krok.

Santiago Bernábeu praskal vo švíkoch. Čakal, ako sa Real Madrid popasuje s jednou z posledných šancí na zisk titulu v sezóne 2008/09. Na Barcelonu strácal pred výkopom štyri body, víťazstvom by ju dostal pod tlak. Nestalo sa. Katalánci rozdrvili rivala 6:2.

Real potom prehral zvyšné štyri zápasy v sezóne. V tom predposlednom sedelo na tribúnach 45-tisíc divákov, čo vedenie prinútilo zamyslieť sa, siahnuť do klubovej kasy a urobiť z krídelníka Manchestru United Cristiana Ronalda najdrahšieho futbalistu tej doby.

Odvtedy uplynulo deväť rokov a Ronaldo už napísal prvé riadky ďalšej kapitoly svojej kariéry v Juventuse. Jeho bývalí madridskí spoluhráči v nedeľu večer získali dôležité tri body proti Getafe po výhre 2:0. Góly Garetha Bala a Marca Asensia si pozrelo takmer 49-tisíc divákov. Najmenej v ostatnom deväťročnom období.

„Nezaregistroval som to, sústredil som sa na výkon svojho tímu,“ odpovedal tréner Realu Julen Lopetegui na otázku španielskych médií, či si všimol poloprázdny štadión.

„Pre mňa je najdôležitejšie, že sme po nevydarenom Superpohári otočili list a pokračovali v dobrej práci. Páčil sa mi výkon celého tímu. Prvý zápas je vždy veľmi náročný. La Liga je súťaž, ktorá ukáže, ako na tom v skutočnosti ste,“ doplnil Lopetegui.

Jeho zverenci priebeh duelu kontrolovali. Najväčší potlesk riedko zaplnených tribún si vyslúžil Bale. Waleský krídelník by mal po Ronaldovom odchode zaujať jeho hviezdne miesto. Fanúšikovia tomu zatiaľ neveria, predaj vstupeniek na zápasy Los Blancos akoby potreboval nový impulz z prestupového trhu.

„Začala sa nová sezóna a neobzeráme sa do minulosti. Musíme myslieť dopredu a v nedeľu sme ukázali, že znova mierime vysoko. Sme na správnej ceste,“ zamyslel sa Asensio. „Čo sa týka našich ambícií, sme veľkými optimistami,“ doplnil Bale.

Stane sa rýchlik z Cardiffu novým lákadlom pre fanúšikov, alebo sa kasa Realu znovu otrasie v základoch?

Výsledky nedeľňajších stretnutí 1. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže La Ligy:

Real Madrid – Getafe 2:0 (1:0)
Góly: 20. Carvajal, 71. Bale

Eibar – Huesca 1:2 (0:2)
Góly: 69. Escalante – 5. a 40. Gallar

Vallecano – FC Sevilla 1:4 (0:3) Góly: 85. Adri Embarba (z pok. kopu) – 31., 45.+ a 79. André Silva, 15. F. Vázquez

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Gareth Bale #Marco Asensio